Colecția de reacții #15 (ianuarie)

Zilele astea, sesiunea mă seacă de orice putere creativ-constructivă, așa că pentru astăzi m-am gândit să mai bifez înc-un articol din seria colecțiilor cu reacții, materiale recapitulative în care adun și arhivez pe blog cele mai like-uite și comentate dintre postările mele spontane de pe Facebook. Majoritatea sunt despre administrație și politică.

ieri: Ghinea (USR) e cu vaca la păscut în Parlament. Dovada: vrea reducerea fondurilor alocate pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) și anunță că formațiunea pe care o reprezintă va depune un amendament în acest sens. Nene opozant, ăștia sunt bani pentru proiecte ale comunităților locale: școli, spitale, drumuri, săli de sport + multe alte investiții necesare în județele țării. Foarte bine că sunt mulți! Bugetul are multe probleme, dar „expansiunea aiuritoare a programului naţional de dezvoltare locală” (așa cum zice dl. Ghinea) chiar nu se numără printre ele. Dezvoltarea programului chiar e un lucru bun, mai ales dacă fondurile vor fi alocate pe baza de concurs de proiecte.

ieri: Ședința de Guvern de astăzi e CFR-istă. Are deja o întârziere de 142 de minute…

25 ianuarie: Tocmai m-am înscris la întâlnirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret pe care Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) o organizează pe 6 februarie 2017. Conform anunțului public, se va discuta despre „politicile de tineret avute în vedere de minister pentru perioada 2017-2020”. Eu mă duc acolo ca să aflu detalii despre rolul pe care îl pot avea autoritățile locale, să militez pentru descentralizarea sportului și tineretului, să pun problema stării precare în care se află o mare parte a patrimoniului MTS din teritoriu și, desigur, să cunosc alți tineri implicați.

24 ianuarie: Voi știați că Dragnea s-a născut într-o comună numită… Gratia?

24 ianuarie: Nu știu voi, dar eu cu gândul ăsta m-am trezit: de Ziua Unirii, suntem mai dezbinați ca niciodată.

23 ianuarie: Donald Trump: „Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don’t always agree, I recognize the rights of people to express their views.” (22 ianuarie 2017)

Liviu Dragnea: „M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.” (22 ianuarie 2017)

Chiar nu credeam că voi fi de acord atât de curând cu noul președinte al SUA.

22 ianuarie: Gluma serii vine de la Cătălin Botezatu: „Bamboo era în Top 5 cluburi din lume” 🙂

22 ianuarie: În mintea PSD-iștilor și vânătorilor de conspirații binomisto-sorosiste, democrația se exprimă doar prin vot. Ce dezbateri publice, ce participare civică, ce petiții, ce opoziție… Pentru ăștia, protestele pașnice survenite în urma lansării unor acte normative scandaloase înseamnă lovitură de stat și atentat la ordinea constituțională. #casastiti: lovitura de stat presupune multă forță și niște mișcări militare/paramilitare. Când „scandalul” e provocat de populația din stradă, atunci e revoluție.

17 ianuarie: Dacă se face vreo amnistiere/grațiere colectivă pentru fapte de corupție, ori se dezincriminează anumite conflicte de interese/incompatibilități, știți unde ne vedem, nu?
Bocanci am, iar geaca de ski e pregătită.

16 ianuarie: Logică de primar pesedist: evacuează toate școlile și liceele după o ploaie puțin mai serioasă, dar când la robinete nu e apă nici măcar menajeră și riscul de infecție e uriaș, suspendă cursurile doar în unitățile de învățământ fără căldură.

11 ianuarie: Logică de pițiponci neo-liberali: toți asistații sociali să fie scoși de primari în stradă, la -15 grade, pentru a deszăpezi boierimea (muncitoare, desigur). Că nu știu ce lege le-ar permite asta.
Așadar, în mintea unora, ce contează dacă ai nu știu ce dizabilitate, ai grijă de bătrâni sau ești femeie și crești un bebe? La muncă, la cărat zăpada, asistaților!

11 ianuarie: Facebook, azi, rezumat:
– uau, ce superbă, magnifică și perfectă e familia Obama;
– „de ce nu vine Firea să curețe trotuarul din fața blocului meu?”
– iar a nins, noi chiar mergem la școală?

10 ianuarie: Parlamentarii USR au început să se plângă de faptul că sunt convocați în sesiune extraordinară și că nu sunt lăsați să desfășoare „activități în teritoriu”, adică să stea acasă până pe 1 februarie. Că sesiunea a fost convocată de pe o zi pe alta (chiar de la o oră la alta, spun alții) de Liviu Dragnea, e adevărat. Asta chiar e o problemă, dar trebuie spusă de la tribuna Parlamentului, nu pe Facebook. Oricum, dacă Biroul Permanent a decis că se organizează ședință de plen, lași tot și vii la treabă, că de asta ai candidat.

ghinghes bw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *