Colegiul Economic “Ion Ghica”, locul unde în secolul 21 n-ai voie să ai barbă

Vineri, 9 Decembrie 2016 | Bacau, Tineret | 2 comentarii

Dacă sunteți hipsteri, lumbersexuali în devenire sau pur și simplu tineri care considerați că vă stă mult mai bine cu puțină bărbuță, locul vostru sigur nu e la Colegiul Economic “Ion Ghica”. Cel puțin asta am înțeles din scandalul de ieri, în urma căruia directorul Ovidiu Relu Cojocaru (de altfel consilier județean ALDE) dă de înțeles că tolerează astfel de încălcări evidente ale drepturilor elevilor.

Deșteptarea a relatat ieri că mai mulți elevi ai Colegiului Economic “Ion Ghica” din Bacău au fost dați afară de la ore și au încasat absențe deoarece nu au venit la școală bărbieriți. Reacția directorului: “Noi în școală facem educație. […] Acei băieți chiar au barbă. […] Prezentarea la școală într-o ținută neglijentă ține de respect față de actul educațional.” Vorba lui ContraSENS: fostul premier Ion Ghica, cel care dă numele liceului, avea și el barbă. O fi fost și el indecent? :)

Astăzi, reprezentanții Asociației Elevilor din Bacău s-au dus la liceu și, după ce au discutat cu elevii și cu directorul, au ajuns la concluzia că doamna Cristina Stoica, profesoară de limba engleză, a încălcat drepturile elevilor, refuzându-le acestora accesul la ora de curs. Conform Statului Elevului, aprobat prin O.M.E.N.C.S nr. 4742/10.08.2016, dreptul elevilor de a beneficia de tratament nediscriminatoriu din partea conducerii și a personalului didactic este garantat (art. 7, lit. „f”), iar consemnarea absenței ca mijloc de coerciție este interzisă (art. 7, lit. “ff”).

asociatia elevilor sigla landscape

Prin urmare, Asociația Elevilor a cerut public sancționarea profesorilor care recurg la genul ăsta de încălcări ale drepturilor elevilor și a subliniat totodată prin comunicatul de presă emis în această seară că va sesiza ISJ Bacău, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, membrii Consiliului de Administrație, dar și organele de anchetă ale statului cu privire la toate neregulile din instituțiile de învățământ băcăuane.

Just! Bine că avem o asociație băcăuană de elevi care să reacționeze prompt! Sper să ia atitudine și consilierii locali desemnați în Consiliul de Administrație de la Colegiul Economic “Ion Ghica”. Din păcate, nu mă număr printre ei.

Un mesaj pentru toți ceilalți profesori și directori care au astfel de idei crețe: când aveți gânduri de acest gen, citiți Statutul Elevului și luați în calcul faptul că există tineri și o structură activă, independentă, gata oricând să vă sancționeze public, la vedere, derapajele democratice școlare!

Dacă există și alte năzbâtii și nereguli în Economic, știți unde mă găsiți.

Acum, întrebarea zilei: Ion Ghica – cu sau fără barbă? :)

ion-ghica

2 comentarii la “Colegiul Economic “Ion Ghica”, locul unde în secolul 21 n-ai voie să ai barbă”

  1. elev. 9 Decembrie 2016 at 00:25 Permalink

    hopaaaa, comunismul se intoarce?!!

  2. Profesoras 10 Decembrie 2016 at 14:22 Permalink

    Cristian, ar trebui sa te interesezi mai bine, sa vezi ca aceasta doamna de engleza este un profesor respectat, care chiar a muncit pentru Col Ec si pentru elevii sai. Hai sa ne uitam la rezultate, la cate proiecte europene a derulat, facilitanfu-le elevilor buni deplasari in Europa. Intreaba orice elev cum se poarta doamna la ore si vei constata ca este o profesoara indragita, chiar iubita de catre elevi. Concluzii:- adevarul este undeva la mijloc – a fost cred o scapare nefericita a doamnei profesor – i se da prea mare amploare acestui subie ct, se intampla alte
    lucruri mult mai grave in invatamantul bacauan si national fata de ce a insemnat aceasta intamplare


Lasa un comentariu