O nouă ședință a Comisiei de circulație, cu noi propuneri dezbătute și măsuri decise la nivelul Bacăului

Marti, 23 Noiembrie 2021 | Bacau | Comenteaza

O nouă ședință a Comisiei de circulație, cu noi propuneri dezbătute și măsuri decise la nivelul tramei stradale a municipiului Bacău:

  • pe strada Letea am aprobat instalarea pragurilor pentru limitarea vitezei în zona Grădiniței, dar și începerea demersurilor pentru realizarea de trotuare, solicitate de ani de zile de trecători;
  • va fi introdusă o trecere de pietoni pe str. Pictor Th. Aman în zona Cascada;
  • sens unic în zona Calea Republicii 78 (Parcul Sud);
  • indicatoare pentru limitarea vitezei la 30 km/h pe străzile Muncii și Dorului;
  • limitatoare de viteză la intersecția străzilor Venus și Ion Ionescu de la Brad.

Când a venit vorba de o documentație de urbanism pentru o sală privată de sport propusă în zona Căii Alexandru Șafran, într-un câmp fără nicio infrastructură rutieră existentă, am precizat că o asemenea dezvoltare trebuie însoțită de un plan asupra întregii zone. PUZ-ul de parcelă nu este o soluție în astfel de cazuri în care strada nu există și drumul de pământ are o lățime de sub 3 metri în unele locuri.

Îmi pare rău că propunerea unui cetățean de instituire a unui sens unic pe str. Erou Costel Marius Hasan nu a întrunit voturile necesare, chiar dacă este destul de clar că circulația de pe această stradă trebuie integrată într-un sistem de sensuri unice laolaltă cu strada paralelă, Avram Iancu.

Multe dintre străzile secundare din oraș pot fi și trebuie transformate în sensuri unice, mai ales atunci când trotuarele sunt ocupate de mașini parcate. Lași o bandă pentru circulația în sens unic, iar pe cealaltă amenajezi parcări rezidențiale.

În altă ordine de idei, am constatat că aceasta este a patra ședință la care nu participă niciun reprezentant al Societății de Servicii Publice Municipale, administratorul străzilor din Bacău.

comisie circulatie bacau noiembrie 20211

comisie circulatie bacau noiembrie 20212

comisie circulatie bacau noiembrie 20213

comisie circulatie bacau noiembrie 20214

Lasa un comentariu