Concertul mut al Salonului de piane

Marti, 15 Iunie 2010 | Bacau, Pareri personale | 5 comentarii

In urma cu o luna a avut loc inaugurarea primului magazin de piane din Moldova. Despre Salonul de Piane am scris aici si aici. Inca imi surade ideea organizarii de evenimente culturale in fiecare saptamana in Parcul Catedralei, dar Mioara Iacob, proprietara magazinului, se pare ca a lasat balta acest concept.

Ea spunea atunci ca… Salonul de piane urmareste ca pe viitor sa organizeze saptamanal evenimente culturale in aer liber, intr-o atmosfera deosebita, de la concerte de pian, pana la vernisaje de pictura sau lansari de carte.

Eu chiar am uitat de chestia asta. Mi-am amintit de ea dupa ce am primit ieri un comentariu destul de pertinent si bine argumentat.

CAT DESPRE SCOSUL PIANULUI IN PARC??? De la etajul 6 de unde stau, nu am vazut niciodata un pian acolo, si apropo… nu ar trebui o autorizatie de la primarie pentru asa ceva? Pai ce ar fi sa venim fiecare cu cate un instrument in parc si sa facem un talmes-balmes ca sa-i alungam pe cei iesiti sa respire un aer curat.
Mie mi se pare o minciuna invelita in multa poleiala colorata strident ca sa atraga privirea.

Persoana care si-a dat cu parerea are dreptate cand vorbeste de “minciuna invelita in multa poleiala colorata strident”. Avand in vedere ca a trecut o luna de la inaugurare, Salonul de piane nu a organizat niciun eveniment de acest gen in aer liber. Totusi, daca dorea sa o faca, avea sprijinul Primariei Bacau care, prin Dragos Luchian, prezent la inaugurare, a spus ca va da autorizatie pentru orice initiativa de acest gen.

Viva le concerto muto!

5 comentarii la “Concertul mut al Salonului de piane”

 1. Anonymous 23 Iunie 2010 at 13:51 Permalink

  Sunt unul din oamenii care au fost din primele zile de cand s-a deschis salonul de piane si inca merg des acolo deoarece simt ca ma regasesc in acel peisaj.Ceea ce vreau sa spun este ca Dna Mioara Iacob a vrut sa organizeze si va organiza evenimente culturale cum ati spus mai sus.Unul din motive a fost vremea urata si neprielnica pentru astfel de eveniment;ar mai putea fi un alt motiv faptul ca unii din elevii dansei, cei cu care vroia sa inceapa astfel de activitati au fost ocupati(bacul, proiecte la scoala, plecari etc.).Ideea este ca se vor organiza aceste evenimente culturale si ca nu ar trebui sa va pripiti cu concluziile.

 2. Cosmin 23 Iunie 2010 at 20:55 Permalink

  Sincer mi-asi dori sa vad macar o persoana care sa faca un asemenea gest nobil ca doamna Mioara
  Iacob… aceasta persoana nu numai ca incurajeaza tinerele talente ci le si ofera un loc de studiu … cine in ziua de azi itzi da voie sa canti la un pian Londonez original fara sa platesti makar un leu …..va zic eu …..NIMENI …eu am cantat la acele instrumente si doamna a fost foarte amabila sunt sigur ca ea se va tine de cuvant ….totusi e d-abia la inceput ….nu va uitati ca avem la conducere oameni care promit aceleasi lucruri mandat dupa mandat …..si nimic ……. eu zic ca vecina respectiva nu are griji personale ….si daca nu-i place muzica in parc o invit in mijlocul orasului sa se relaxeze pe simfonia claxoanelor ;)….deci kristofer promit ca am sa te invit personal fiindca am de gand sa ma implic in proiectul legat de muzica in parc doar ca bacul ma cam impiedicat momentan

 3. Anonymous 30 Iunie 2010 at 17:01 Permalink

  .

 4. Anonymous 14 Iulie 2010 at 17:06 Permalink

  In Romania ori ce minuna tine 3 zile …

 5. Anonymous 8 Decembrie 2010 at 08:01 Permalink

  consider ca s-a facut o treaba extraordinara, nu mai trageti concluzii pripite.Cautati informatii clare apoi postatile pe net.


Lasa un comentariu