Concurs pentru elevii băcăuani: cine vrea să meargă la Bruxelles în luna septembrie?

Luni, 13 Mai 2013 | Bacau | 6 comentarii

Am un pont pentru elevii băcăuani aflați în clasa a XI-a. E simplu. Redactați un eseu pe tema “Nu vă gândiți numai la ceea ce poate face țara pentru voi, gândiţi-vă şi la ceea ce puteți face voi pentru țara voastră în Uniunea Europeană!” până pe 25 mai 2013 și, dacă vă numărați printre primii 10 clasați, în luna septembrie veți merge la Bruxelles, la invitația europarlamentarului Minodora Cliveti.

European-Parliament-Strasbourg1
foto via Danny Belkin

Regulament:

 • Textul trebuie să aibă o dimensiune cuprinsă între 3 și maximum 5 pagini (scrise la calculator cu font Times New Roman, dimensiunea caracterului 12, la 1 rând şi ½ şi va avea un titlu ales de participant). Sub titlu, se vor preciza: un motto de identificare, CNP autor, şcoala de provenienţă şi clasa în care este înscris, precum şi adresa şcolii);
 • data limită de predare a eseurilor este 25 mai 2013;
 • eseurile vor fi trimise în format electronic la adresa de mail camelia_rancu@yahoo.com (persoană de contact prof. Camelia-Elena Râncu, inspector şcolar pentru Educaţie permanentă şi Mentorat din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău);
 • eseurile vor fi evaluate de către un juriu alcătuit de Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău;
 • juriul va fi format din experţi: inspectori, cadre didactice de specialitate (română, istorie, socio-umane);
 • premiul constă într-o excursie la Bruxelles pe care o vor efectua primii 10 clasaţi participanţi la concurs, împreună cu cei 10 juraţi.

Rezultatele vor fi anunțate începând cu 1 iunie 2013 pe site-ul ISJ Bacău.

Argumentul concursului, organizat de europarlamentarul băcăuan Minodora Cliveti, poate fi descărcat de aici. Atenție, repet! Concursul este adresat numai elevilor aflați în clasa a XI-a!

dezbatere tineri 9 mai ziua europei bacau 2013 (1)

6 comentarii la “Concurs pentru elevii băcăuani: cine vrea să meargă la Bruxelles în luna septembrie?”

 1. Camelia 14 Mai 2013 at 20:35 Permalink

  Foarte dragut concurs, incurajeaza elevii din acest judet, bravo organizatorilor. Mai de mult, astfel de concursuri nu existau sau chiar daca exista nu primeai bilet pana in Bruxelles.

 2. diana 3 Iunie 2013 at 20:11 Permalink

  bna ziu, as vrea sa stiu, daca se poate, cand se vor afla rezultatele concursului, in regulament scrie ca dupa 1iunie, azi suntem in 3, si nu am gasit nimic, cand sa mai caut? multumesc, o zi buna!

  • Kristofer 3 Iunie 2013 at 20:13 Permalink

   Teoretic, pe site-ul ISJ. Ma voi interesa si voi reveni cu un raspuns zilele acestea.

   • JinnyJoe 16 Iunie 2013 at 21:26 Permalink

    Pe site-ul inspectoratului scria ca rezultatele se vor afisa incepand cu 15 iunie, insa tot nu sunt de gasit. Ai aflat ceva in privinta asta? :-s

 3. Una din Bacau 20 Iunie 2013 at 14:13 Permalink

  Daca jurizarea s-ar fi facut cat de cat corect, probabil toti din cei 10 “castigatori” ar fi trebuit MACAR sa fi trimis eseul.

  • Kristofer 21 Iunie 2013 at 12:57 Permalink

   Pe ce te bazezi când spui asta? Am amici care pur și simplu s-au înscris și au câștigat, nimic mai mult.


Lasa un comentariu