Congres cu brio: TSD Bacău are vicepreședinte la nivel național

Luni, 21 Octombrie 2013 | foto, Politica | 3 comentarii

În weekend am participat, la Brașov, alături de aproape 2.000 de tineri colegi social democrați veniți din toate județele țării, la Congresul TSD.

Desfășurat sub sloganul “Dăm forță generației noastre”, evenimentul a avut loc la Sala Sporturilor și are, pentru mine, pentru colegii mei, pentru TSD Bacău, o semnificație foarte importantă: reconfirmarea faptului că organizația băcăuană este puternică la nivel național, prin alegerea lui Claudiu Ilișanu în funcția de vicepreședinte TSD Național.

Congresul TSD 2013 Bacau Claudiu Ilisanu vicepresedinte (18)

Astfel, prietenul și colegul meu Claudiu Ilișanu face parte din noul birou de conducere al Tineretului Social Democrat, format din Mihai Sturzu (președinte), Ioana Cazacu (președinte executiv), Gabriel Petrea (secretar general), Marius Dunca (președinte Consiliul Național), Claudia Țapardel (purtător de cuvânt) și 21 de vicepreședinți. Votul a fost liber. S-a candidat în echipă, așa cum v-am povestit înainte de a ajunge la Brașov, adică acasă la Mihai Sturzu.

Congresul TSD 2013 Bacau Claudiu Ilisanu vicepresedinte (5)Știți care a fost cel mai melancolic membru al delegației băcăuane, care a numărat peste 70 de membri din tot județul? Să vă dau niște indicii. Dialoghează în permanență cu tinerii, a cântat la chitară în tinerețe, se întâlnește și se consultă cu reprezentanții elevilor, votează împotriva proiectului Roșia Montană etc.

Ați ghicit, Cosmin Necula. El a crescut din punct de vedere politic odată cu Tineretul Social Democrat, organizația în care a activat mai bine de zece ani și care l-a ajutat să candideze și să obțină un mandat de deputat. Cosmin Necula a fost, până sâmbătă, președintele Consiliului Național al TSD. Devenind în vară președintele PSD Municipiul Bacău, acesta a făcut deja pasul la seniori.

Pe lângă premierul Victor Ponta, presedinte al partidului, au fost prezenți la Congres vicepremierul Liviu Dragnea, presedinte executiv, deputatul Andrei Dolineaschi, secretar executiv, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, ministrul Fondurilor Europene – Eugen Teodorovici, ministrul Constantin Niță, presedintele Camerei Deputatilor – Valeriu Zgonea, ministrul Dan Sova, senatoarea Ecaterina Andronescu si ministrul Tineretului si sportului Nicolae Banicioiu, fost presedinte al TSD.

Congresul TSD 2013 Bacau Claudiu Ilisanu vicepresedinte (17)

S-au adoptat rezoluții privind:

 • înființarea TSD Republica Moldova și TSD Diaspora;
 • susținerea noii Legi a voluntariatului;
 • susţinerea şi încurajarea tinerilor în vederea accesării fondurilor europene, prin realizarea unor acțiuni concrete în următoarea perioadă.

Congresul TSD 2013 Bacau Claudiu Ilisanu vicepresedinte (15)

Care sunt obiectivele TSD în viziunea premierului Victor Ponta: angajarea tinerilor, promovarea tinerilor în funcțiile de conducere, muncă asiduă în campaniile pentru europarlamentare și prezidențiale și punerea în practică a unor idei îndrăznețe.

V-am spus cine a fost cel mai fericit delegat, cine a fost cel mai melancolic, dar nu v-am zis de norocosul zilei: Codrin Costan, președintele TSD Municipiul Bacău, care s-a întâlnit cu Victor Ponta. Au făcut și o poză împreună.

Congresul TSD 2013 Bacau Claudiu Ilisanu vicepresedinte (16)

Mandatul echipei de conducere a TSD Național este de 2 ani. În structurile Consiliului Național au fost aleși 9 membri ai TSD Bacău, printre care mă număr și eu.

PS: felicitări și mulțumiri TSD Brașov, cei care au organizat Congresul.

 

3 comentarii la “Congres cu brio: TSD Bacău are vicepreședinte la nivel național”

 1. w 22 Octombrie 2013 at 18:01 Permalink

  ce mi-e scarba de tot ce tine de politica, si pozele astea cu roboteii care trebuie sa aplaude la comanda cand cineva zice o banalitate nu ajuta.te rog totusi sa nu ma iei cu “noi suntem schimbarea”, “e usor sa vorbesti daca nu te implici” si restu’ textelor rasuflate.

 2. Nelu Broșteanu 29 Februarie 2016 at 18:11 Permalink

  Ce vremuri, domnule! Pe atunci erau scumpii tăi colegi și dragii prieteni. Ce s-a întâmplat? Unii dintre ei, cu domnul Necula în frunte, vor candida. Tu?

  • Kristofer 29 Februarie 2016 at 18:20 Permalink

   Eu nu mai fac parte din acest partid inca din toamna anului 2014. Formal din ianuarie 2015.
   Am primit nenumarate oferte sa ma intorc si sa candidez cu unii sau altii pe lista pe loc eligibil, dar am refuzat pentru ca nu cred in niciunul dintre actualele partide de pe scena politica.

   Candidatura este, de ce sa nu recunosc, o idee pe care o iau in calcul.


Lasa un comentariu