Consiliul Județean al Elevilor organizează concursuri cu adeverințe de la ISJ

Miercuri, 17 Februarie 2016 | Tineret | Comenteaza

În cazul în care sunteți elevi și v-ați întrebat vreodată de ce consiliul elevilor de la voi din școală sau din localitate nu reacționează la abuzuri și nu se bate pentru rezolvarea problemelor voastre, un răspuns poate fi obediența reprezentanților aleși față de sistem.

Mai pe șleau, fac blat cu directorul sau cu inspectoratul, de dragul unor note bune, al unor excursii prin țară și, nu în ultimul rând, pentru niște diplome sau adeverințe care să facă dosarul de admitere cât mai gros.

Cunosc destule cazuri de elevi care au folosit consiliul elevilor în interes personal, unele chiar și din Bacău, care au terminat liceul cu 10 pe linie. Niște pupincuriști pe care n-aș vrea să-i văd vreodată prin administrație sau politică.

Pe modelul ăsta acționează în această perioadă și Consiliul Județean al Elevilor din Iași. Prioritatea lor se pare că este schimbarea siglei, iar pentru asta au organizat un concurs pe Facebook:

Câștigătorul premiului I poate ocupa postul de designer web în CJE Iași (dacă dorește) și va primi adeverință pentru efortul depus. Totodată premiul constă și într-o ședință foto realizată de membrii BdP. Începem!

E o idee bună, însă nu puteam să nu reacționez la promisiunea că cel care va câștiga concursul urmează să primească o adeverință de voluntariat. Astfel, i-am întrebat care e treaba. Conform legii voluntariatului, adeverințele pentru activități de voluntariat pot fi eliberate numai de persoane juridice, în urma unui contract de voluntariat. Are CJE Iași personalitate juridică? Răspunsul CJE Iași:

Adeverințele de voluntariat se vor elibera prin intermediul ISJ Iași.

Aceasta este, dragi elevi, independența reprezentanților voștri față de sistem. Din păcate, puține consilii județene ale elevilor din țară au ales să fie independente decizional și material de inspectoratele școlare. Iașiul nu se numără printre ele.

cje iasi adeverinte voluntariat isj

Lasa un comentariu