După doi ani în care s-a uitat la ea, o.s.p. Viziteu vrea 1 milion de euro ca să consolideze Groapa polivalentă

Miercuri, 26 Octombrie 2022 | Bacau | 1 comentariu

În cazul în care nu știți ce numesc eu groapă polivalentă, este muntele de pământ pe lângă care trecem de fiecare dată când ieșim din pasajul rutier subteran din Cartierul CFR și care a rămas excavat în urma tentativei de Sală Polivalentă de care Romeo Stavarache s-a apucat înainte de alegerile locale din 2012. Imediat după alegerile de atunci, proiectul faraonic a fost stopat și până în ziua de astăzi a rămas doar o groapă penală.

Fostul primar s-a uitat la ea timp de 4 ani, că asta știa să facă cel mai bine Cosmin Necula, iar acum vedem că nici actualul nu are vreun plan concret în legătură groapa săpată peste drum de Penitenciarul Bacău ca urmare a fanteziilor faraonice ale antepenultimului.

Groapa polivalentă, așa cum am fotografiat-o în 2015

groapa polivalenta 2015

Și mai gravă decât lipsa de viziune în ceea ce privește acest șantier abandonat este propunerea care o.s.p. Lucian-Stanciu Viziteu a semnat-o și ne-o supune atenției la ședința ordinară care va avea loc luni, 31 octombrie: o documentație de lucrări valorând 4.755.922 lei, adică aproape un milion de euro, pentru… punerea în siguranță în vederea protejării construcțiilor, împrejmuirilor și instalațiilor prin consolidare taluz la obiectivul de investiții Sala Polivalentă a Sporturilor. Care construcții, stimate o.s.p? Mai pe șleau, 1 milion de euro ca să protejăm o groapă.

Am îngropat deja destule milioane, ajunge!

Cu tot respectul față de cei care au întocmit documentația tehnică în baza comenzii venite de la primărie, eu nu voi vota așa ceva. Da, să băgăm bani ca să convertim acea “groapă polivalentă” într-un obiectiv căruia să îi dăm o utilitate, oricând, dar bugetul local este prea mic astfel încât să aruncăm atâția bani pe consolidarea unui hău artificial lăsat de izbeliște.

Dacă nu are suficientă viziune, o.s.p. și inteligenții din jurul lui ar putea foarte ușor să lanseze un concurs de idei la capătul căruia să obținem din partea mai multor arhitecți soluții dedicate folosirii acestui șantier costisitor și abandonat ca bază de plecare pentru alt tip de infrastructură urbană.

O.S.P. = ocupantul scaunului de primar (acesta fiind cel mai potrivit titlu în momentul de față pentru domnul despre care vorbim)

1 comentariu la “După doi ani în care s-a uitat la ea, o.s.p. Viziteu vrea 1 milion de euro ca să consolideze Groapa polivalentă”

  1. Alinuuu 27 Octombrie 2022 at 21:54 Permalink

    OSP suna a altceva =))))


Lasa un comentariu