Construcția blocului de lângă Judecătorie, suspendată de instanță

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 | Bacau | Comenteaza

În urmă cu 4 ani și jumătate, le ceream colegilor de atunci din Consiliul Local să fie foarte atenți la votul pe care urmează să îl dea pentru planul urbanistic aferent ridicării unui bloc lângă Judecătoria Bacău, pe strada Oituz, exact pe spațiul verde din fața Inspectoratului Școlar Județean.

Am votat atunci împotrivă, menționând clar pe fișa de justificare a votului (care a fost obligatorie timp de câteva luni datorită ordonanței date de Guvernul Cioloș) că respectiva construcție va aglomera și mai mult zona, că funcțiunea dominantă a zonei este una de instituții publice (nu de locuințe colective), că avem de-a face cu o acută lipsă locuri de parcare și că, pe deasupra, Judecătoria Bacău a depus un memoriu ce trebuia luat în seamă de toți colegii consilieri locali.

În fine, majoritatea coordonată atunci de primarul Necula a votat pentru acel bloc, la propunerea lui Dragoș Ștefan, iar rezultatul îl vedem acum: un petic verde din mijlocul orașului a fost defrișat și înlocuit cu un șantier care te face să te întrebi unde și cum va încăpea acel imobil.

bloc oituz langa judecatorie

Astfel, nu pot decât să salut decizia Tribunalului Vrancea de zilele trecute de a suspenda lucrările de construcție de pe Oituz 26A, ca urmare a acțiunii depuse de Curtea de Apel Bacău.
Judecătorii au constatat că la data emiterii autorizației nu exista acordul de vecinătate al CAB, că certificatul de urbanism era expirat, că documentația tehnică nu cuprinde planul privind construcțiile subterane, dar și că lucrările de forare aferente șantierului au blocat deja sistemul de canalizare la sediul instanțelor.

Poate ne explică actual primar de ce Curtea de Apel Bacău (care administrează clădirea Judecătoriei Bacău, direct afectată de construcția propusă) nu a primit autorizația de construire pe care a cerut-o încă din august 2021 și de ce ține la sertar acest document semnat de fostul primar Necula în 2019.

Îi cer public primarului Lucian Stanciu Viziteu să nu mai ignore ilegalitățile comise în trecut de Cosmin Necula și să furnizeze autorităților competente și părților interesate toate documentele publice solicitate!

Lasa un comentariu