Consultare: unde ar trebui realizat viitorul parc atletic din Bacău? (update)

Duminica, 30 Ianuarie 2022 | Bacau | 3 comentarii

Consultare: care credeți că este cea mai bună locație din Bacău pentru realizarea parcului atletic pe care Consiliul Județean vrea să îl realizeze în parteneriat cu municipalitatea?

Contractul de asociere de principiu urmează să fie aprobat în ședința Consiliului Local de mâine și prevede ca autoritatea județeană să finanțeze lucrările de amenajare cu 95%, iar primăria să asigure cofinanțarea de 5% + terenul.

După aprobarea asocierii, primăria trebuie să identifice și să pună la dispoziție un teren de 20.000 m2 în vederea realizării acestui “athletic parc”.

Susțin acest proiect, mulțumesc CJ-ului pentru inițiativă și propunere și vă spun din start că mă voi implica activ pentru realizarea acestui obiectiv, dată fiind pasiunea mea atât pentru sport, cât și pentru urbanism. Primul pas important după votul de mâine: terenul.

Așadar: unde vedeți amenajat acest parc atletic cu funcțiuni multiple, spații verzi și zone de promenadă?

Update (31 ianuarie 2022): Din păcate, discuțiile despre locație au fost puține spre deloc în ședința de astăzi a Consiliului Local, primarul refuzând să răspundă. Reprezentanții Consiliului Județean au indicat drept locație terenul de vizavi de lângă Penitenciar (unde trebuia ridicată Sala Polivalentă) și voiam să fac o serie de mențiuni privind accesibilitatea acestei locații. Accesul pietonal sau cu bicicleta este foarte dificil și voiam să îi transmit primarului (și îi voi spune în scris, căci în ședință nu am fost lăsat să vorbesc pe această temă) că trebuie realizate o serie de proiecte conexe astfel încât cetățenii să poată ajunge la acest parc atletic dacă aceasta va fi locația finală. Eu, unul, văd mult mai potrivită zona terenurilor de lângă Stadionul Municipal, mai ales că este și în vecinătatea Universității “Vasile Alecsandri”, care este partener al acestei inițiative.

(fotografie realizată de Keingart din Danemarca, unde un astfel de parc atletic a fost amenajat în Odense)

D4X4456

3 comentarii la “Consultare: unde ar trebui realizat viitorul parc atletic din Bacău? (update)”

 1. Alex 30 Ianuarie 2022 at 17:52 Permalink

  Cred ca ar trebui rezolvate problemele juridice ale terenurilor din jurul stadionului si apoi construirea complexului sportiv ( atletism, fotbal, tenis) pe locul unde erau si in anii 80.
  La un oras de marimea Bacaului cred ca mutarea in alte zone ( Centrul de afaceri, Baza Letea) va insemna urmarirea foarte slaba a evenimentelor sportive.

 2. Gabi 31 Ianuarie 2022 at 11:51 Permalink

  In jurul stadionului, fostele terenuri.
  Acea zonă poate deveni cea mai frumoasă zonă centrală din Romania, are un potențial enorm.
  Gândește-te ca esti in buricul Bacaului, ai parc, ai stadion, ai baza sportivă, ai bazin , ai aproape Insula de agrement.
  Zona e prea perfectă, dar din câte văd interesele sunt imense și va fi stricată de dezvoltatorii locali cu blocuri construite fără un plan urbanistic.

 3. Kristofer 31 Ianuarie 2022 at 13:23 Permalink

  Din păcate, discuțiile despre locație au fost puține spre deloc în ședința de astăzi a Consiliului Local, primarul refuzând să răspundă. Reprezentanții Consiliului Județean au indicat drept locație terenul de vizavi de lângă Penitenciar (unde trebuia ridicată Sala Polivalentă) și voiam să fac o serie de mențiuni privind accesibilitatea acestei locații. Accesul pietonal sau cu bicicleta este foarte dificil și voiam să îi transmit primarului (și îi voi spune în scris, căci în ședință nu am fost lăsat să vorbesc pe această temă) că trebuie realizate o serie de proiecte conexe astfel încât cetățenii să poată ajunge la acest parc atletic dacă aceasta va fi locația finală. Eu, unul, văd mult mai potrivită zona terenurilor de lângă Stadionul Municipal, mai ales că este și în vecinătatea Universității “Vasile Alecsandri”, care este partener al acestei inițiative.


Lasa un comentariu