Copiii săraci din județul Bacău, sprijiniți de UNICEF și Consiliul Județean

Marti, 12 August 2014 | Bacau, stiri | Comenteaza

Ieri, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, a primit vizita ambasadorului UNICEF în România, Sandie Blanchet, pentru o întâlnire de lucru cu ocazia demarării proiectului “Prima prioritate: niciun copil invizibil” în tot județul Bacău.

Programul își propune să ofere copiilor din comunele băcăuane care provin din familii sărace un pachet minim de servicii sociale.

După ce în perioada 2012 – iunie 2014 peste 640 de copii şi familiile lor din 12 localități au beneficiat, grație proiectului pilot, de servicii sociale diverse, de la diagnosticare la informare, consiliere, acompaniere şi sprijin, dar şi monitorizare sau evaluare, UNICEF, cea mai importantă organizație care se ocupă cu protejarea drepturilor copiilor din lume, a tras linie și a acceptat prelungirea colaborării cu Consiliul Județean Bacău.

benea 3

Astfel, pachetul minim de servicii sociale va ajunge în tot județul în următorii 3 ani. Ca să nu vorbim chineză: ce cuprinde acest pachet? Un set de activităţi şi servicii din domeniul asistenţei sociale, educaţiei şi asistenţei medicale care trebuie acordate obligatoriu de autorităţile locale din comune, oraşe şi municipii, fiecărui copil vulnerabil şi familiei acestuia, în vederea asigurării bunăstării vieţii copilului în propria familie.

Pe scurt, UNICEF ajută autoritățile locale (Consiliul Județean, primăriile și DGASPC) să nu le scape niciun copil dezavantajat. Apropo de DGASPC, așa cum puteți vedea și în fotografiile de mai jos, la întâlnirea cu Sandie Blanchet a participat și Sorin Brașoveanu, directorul instituției care se ocupă cu asistența socială și protecția copilului în județul Bacău.

benea 1

Pentru acest proiect, catalogat de ambasadorul UNICEF în România, Sandie Blanchet, drept “unul care va poziționa Bacăul ca model pentru întreaga țară”, va fi semnat un important contract de finanțare.

E un proiect la care s-a muncit mult, atât de catre Consiliul Judetean, cât si de catre Directia de Protectie a Copilului, in colaborare cu UNICEF si cu Ambasada Norvegiei. Sunt absolut convins ca la sfârsitul lunii urmatoare vom semna un acord de finantare considerabila, pentru sustinerea acestui proiect, care se va intinde pe trei ani si care, cu siguranta, va aduce bunastare in peste 50 de comunitati din judetul Bacau. – Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău

Nu e prima dată când scriu despre activitățile UNICEF pentru băcăuani. În 2012, Andreea Marin a fost în Bacău pentru a demara proiectul de transformare a Maternității Bacău în Spital Prieten al Copilului.

benea 2

Lasa un comentariu