După un an de mandat, primarul Cosmin Necula nu are soluții pentru Spitalul Municipal

Marti, 16 Mai 2017 | Bacau, stiri | 3 comentarii

Exact asta se înțelege din singurul proiect pe care îl avem pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri, 19 mai 2017, care urmează a se desfășura în amfiteatrul Maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău și care va reuni inclusiv consilierii județeni.

Așadar, este o ședință comună a Consiliului Local și a Consiliului Județean pe care liderii locali ai PSD au convocat-o, zic eu, pentru niște propagandă județeano-guvernamentală pe linie de partid.

Nu știm încă cine va veni din partea Guvernului Grindeanu la ședință, dar cert este că această întâlnire pare a fi mai degrabă o reuniune de partid, nicidecum o ședință în cadrul căreia să decidem ceva concret pentru domeniul sanitar local și implicit pentru eternul șantier al Spitalului Municipal pe care nu doar că nu s-a mișcat nimic în primul an de mandat al primarului Cosmin Necula, dar executivul PSD-ALDE-PMP nici măcar nu are soluții în acest moment pentru finalizarea acestei investiții.

spitalul municipal bacau inaltime

Ca să demonstrez cele spuse anterior trebuie doar să dau citire proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței comune care se va desfășura vineri:

Proiect de hotărâre privind aprobarea cooperării dintre municipiul Bacău și județul Bacău în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru asigurarea complementarității viitorului Spital Municipal și a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Așadar, pentru ce ne întâlnim concret, domnilor primar și președinte de Consiliu Județean?
– Pentru aprobarea unei investiții comune? Nu.
– Pentru discutarea unor soluții? Nici asta.
– Pentru consfințirea unei structuri spitalicești comune? Nicidecum.
– Pentru că așa vrea Dragoș Benea? Asta da, cel mai probabil.

Anul trecut, în februarie, spuneam despre Cosmin Necula că schiază la Spitalul Municipal. Dacă atunci încă “schia” și propunea o serie de soluții, după un de mandat a ajuns să convoace ședințe nu pentru punerea în aplicare a respectivelor soluții, ci invers: pentru aprobarea unei cooperări pentru găsirea “celor mai bune soluții”. Alte soluții.

Eu chiar nu înțeleg treaba asta cu cooperarea pentru găsirea de soluții. Nu mai bine se întâlneau, discutau, puneau pe hârtie niște soluții, le băgau în dezbatere publică și apoi ne întruneam în ședință comună CL-CJ ca să aprobăm punerea lor în aplicare?

Nici nu vreau să îmi imaginez cât va dura finalizarea Spitalului Municipal și apoi “complementarizarea” lui cu Spitalul Județean, având în vedere că le-a luat un an de zile să pună pe hârtie o banală “cooperare în vederea găsirii celor mai bune soluții”. În ritmul ăsta, Cosmin Necula este în grafic pentru a promite în campania electorală din 2020 analize gratuite la spital, așa cum a făcut Romeo Stavarache 3 rânduri de alegeri la rând. Îi calcă pe urme, nu glumă.

cosmin necula schiem

3 comentarii la “După un an de mandat, primarul Cosmin Necula nu are soluții pentru Spitalul Municipal”

 1. Zaharia 16 Mai 2017 at 20:20 Permalink

  Ce adunatura de distrusi a ajuns sa conduca Bacaul…

 2. Sisica 16 Mai 2017 at 21:00 Permalink

  In topul rusinii din Romania, primul loc il ocupa Primarul Impotent de Bacau, inconjurat de prostii lui sfatuitori! A frecat menta 12 luni pe banii contribuabililor, fara a gasi solutii pentru relansarea cat de cat a economiei locale. Incredintarile directe pe banda, ne arata ca ii place jaful! Speram ca el si acolitii sai, sa ajunga cat mai repede la puscarie pentru subminarea economiei locale! Bani aruncati in pusculita de partid, pentru dezapeziri, adaposturile cainilor, 2 mil pe Capitala rusinii din Romania! 3 ani!

 3. Stan 17 Mai 2017 at 18:04 Permalink

  Pentru ce are solutii/idei?
  Ma refer strict la oras nu la cumetrii politice si nu numai.


Lasa un comentariu