Cotidianul cel mai bun si stirea lui peste prajit

Luni, 10 Noiembrie 2008 | Bacau, stiri | 4 comentarii

Desteptarea a publicat ieri un articol cu titlul “Valoarea cotidianului DESTEPTAREA – confirmata de cititori / Calitatea este cel mai vandabil produs” in care se vorbeste despre ultimul Studiu National de Audienta al Birourului Roman de Audienta a Tirajelor care spune ca:

 • Desteptarea are zilnic 41 000 de cititori / zi, tiraj mediu: 5800 / zi
 • Ziarul de Bacau are zilnic 19 000 de cititori / zi, tiraj mediu: 2300 / zi

Din acest studiu ar rezulta ca Desteptarea este de doua ori mai bun ca Ziarul de Bacau. Sincer, eu nu vreau sa cred ca este adevarat.

Cum demonstreaza Desteptarea aceste cifre? Prin calitate? Este un ziar de calitate Desteptarea pentru ca publica stiri de genul “Doru Sechelariu, invitat la TVR 3“? Asta e articol de ziar si mai ales sa il pui in medalion pe prima pagina?

Ooo, dar stati asa…nici de la Ziarul de Bacau nu am pretentii. Cei de la Ziarul publica articole platite pentru companii ca Skoda. Exemplu: “Noua Skoda Superb a intrat in tromba si in Bacau“.

Ce sa mai spun despre Informatia Bacaului care in timpul campaniei electorale capata o infatisare plictisitoare si care te face dupa o perioada de timp sa vomiti: galben + albastru + doua bannere ale PNL, unul sus iar altul jos. Foto – click!

Cu astfel de stiri se face presa?

4 comentarii la “Cotidianul cel mai bun si stirea lui peste prajit”

 1. Anonymous 10 Noiembrie 2008 at 13:44 Permalink

  daca mai aud undeva de doru sechelariu simt ca imi explodeaza capul. frate bv lui ca a ajuns unde a ajuns, dar NU IMI PASA. cand ma uit la o cursa de formula 1 eu vreau sa imi comentezi ce fac aia care ii vad nu ce face doruletu in nush ce campionat obscur.

 2. Orasul Bacau 10 Noiembrie 2008 at 16:52 Permalink

  este cel mai citit pentru ca are publicitatea…masini , terenuri , case , etc…. cine sta sa citeasca porcariile alea care le scriu ei ?

 3. Anonymous 10 Noiembrie 2008 at 17:22 Permalink

  Da,este adevarat ca fac reclama la toate chestiile alea despre care vobesti,dar ai uitat ca si u faci reclame la altii pe blog?Hai nu mai vb de altii ca si u faci acelasi lucru!

 4. Ionut 11 Noiembrie 2008 at 07:56 Permalink

  da de adevarul de seara ai o parere buna???
  te intrebi cum demonstreaza desteptarea cifrele astea?simplu.se uita cate ziare au vandut.faptul ma grav e cum demonstreaza cifrele cum referire la ziarul de bacau?
  in orice caz se stie ca desteptarea supravietuieste datorita publicitatii (fapt incondamnabil).
  foarte buna remarca anonimului de la 17:22.
  prefer ca ziarul ala sa supravietuiasca pe baza publicitatii decat sa ne bage pe gat (scuzati expresia si contextul) putze goale precum libertatea, CLick …etc
  aceasta tendinta am observat-o tocmai la un ziar bacauan…Informatia de bacau…
  ca o concluzie…nu avem presa de calitate in bacau si momentan nu imi prea pasa…in orice caz facem o afacere zilnica datorita acestor ziare…dam doar 1 LEU pe un ziar de 2 LEI


Lasa un comentariu