CTRL+R pentru introducerea dreptului de vot la 16 ani

Luni, 16 Ianuarie 2012 | Pareri personale | 1 comentariu

Îmi tot spun unii că e mai bine să nu mă pronunţ pe diverse teme educaţionale atâta vreme cât fac parte din organizaţii precum Consiliul Elevilor. M-aş mulţumi bine-mersi cu acest statut dacă elevii pe care cică îi reprezint ar afla ce li se coace de prin alte părţi.

Aşadar şi prin urmare, nu pot să tac când vine vorba de introducerea dreptului de vot la 16 ani. Această temă a fost lansată prin noiembrie, când am scris că iniţiativa mi se pare o prostie. Am spus şi de ce.

Vom asista la o degradare totală a sistemului de învăţământ. Vom muta politicul şi campania electorală acolo unde acestea nu au ce căuta, şi anume în şcoală. Vom avea profesori membri de partid care vor încerca să îşi prostească proprii elevi.

Sunt tare curios cum va evolua discuţia în contextul în care ministrul secretar de stat Oana Badea a făcut apel la “o dezbatere amplă a propunerii de introducere a dreptului de vot de la 16 ani”, în deschiderea Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor.

Ca să vă scutesc de întrebări inutile, CTRL+R egal refresh.

1 comentariu la “CTRL+R pentru introducerea dreptului de vot la 16 ani”

  1. ala 17 Ianuarie 2012 at 01:55 Permalink

    Ai dreptate cand spui: “Vom asista la o degradare totală a sistemului de învăţământ. Vom muta politicul şi campania electorală acolo unde acestea nu au ce căuta, şi anume în şcoală. Vom avea profesori membri de partid care vor încerca să îşi prostească proprii elevi.”

    Din toata chestia asta vad un singur avantaj: mai multi oameni la vot. Adica, da mai bine in anumite sondaje.
    In rest,sa fim serios, ce stiu copiii de 16 ani despre politica?!?


Lasa un comentariu