Cu ce proiecte va recastiga Stavarache alegerile

Luni, 19 Iulie 2010 | Bacau, foto, Pareri personale, stiri | 17 comentarii

Ziarul de Bacau a publicat acum cateva zile un articol foarte interesant despre investitiile care cica se vor face in urmatorii ani in infrastructura din Bacau. Tot ce scrie in acest articol suna bine, dar inca am rezerve in a crede ca toate aceste proiecte se vor concretiza, chiar daca administratia locala va face tot posibilul sa se intample acest lucru.

Sa facem un rezumat al proiectelor din infrastructura bacauana:

 • constructia pasajului subteran Oituz – Stefan Guse
 • modernizarea pasarelelor de la Margineni si Letea
 • modernizarea strazilor Milcov si Mioritei
 • modernizarea Caii Moinesti (largirea la patru benzi, realizarea unor piste pentru biciclisti, refacerea intersectiei cu str. Mioritei, modernizarea Pasajului Margineni si a podului peste raul Trebes, etc.)
 • modernizarea portiunii I. L. Caragiale – Milcov pana la intersectia cu str. Letea (refacerea carosabilului, a trotuarelor si a iluminatului public)
 • strapungerea din str. Mihai Viteazu in str. 9 Mai (Liceul Sportiv) – eu inca sunt nedumerit unde vor incapea acolo un trotuar si o banda de mers
 • sensuri giratorii: unul in intersectia de la Colegiul Economic, unul dupa podul de la Serbanesti
 • parcare subterana in zona Hotelului Moldova, cel mai probabil in fata lui
 • asflatarea si reasflatarea mai multor strazi

Sunt lucruri care imbunatatesc enorm calitatea infrastructurii din oras si care aduc bacauanilor mult confort. Bine, asta in cazul in care nu raman la nivel de promisiuni. Eu cred ca Romeo Stavarache va fi reales pentru a doua oara de bacauani daca reuseste sa inaugureze pasajul subteran si macar sa demareze restul proiectelor pana in 2012. Ar fi un al treilea mandat pentru el si l-ar merita.

Totusi, finalul articolului din ZdB nu mi-a placut. Eu nu sunt de acord cu inchiderea definitiva a circulatiei in centru deoarece cred ca acest lucru ar sufoca traficul. Strazile 9 Mai, Mihai Viteazul si Razboieni ar fi in permanenta aglomerate si cum locuri de parcare nu prea sunt in zona e foarte posibil sa asistam la o degringolada.

In acest an vor incepe lucrarile si la un pietonal ultramodern, de la Parcul Trandafirilor la Posta. Acesta va fi amenajat cu meteriale rezistente, mobilier urban si face parte dintr-un ansamblu in care intra si piateta. Dupa finalizarea lucrarilor la pasaj, circulatia se va inchide in centru, iar acesta va fi transformat in zona de promenada, cu verdeata, banci, corpuri de iluminat.

17 comentarii la “Cu ce proiecte va recastiga Stavarache alegerile”

 1. Anonymous 20 Iulie 2010 at 08:36 Permalink

  Pasajul am vazut ca au avansat foarte mult la lucrari si ca nu pierd vremea ,deci e foarte bine .Sensurile Giratorii imediat se fac,intr-o luna sunt gata amandoua sensuri.Daca mai termina si Spitalul Municipal si Groapa Ecologica de gunoi din afara orasului cred ca va fi reales din nou primar al orasului !! Cine munceste castiga !!!

 2. Anonymous 20 Iulie 2010 at 09:43 Permalink

  As propune ingustarea centrului la doua benzi,plantarea de castani pe margine,reinstalarea unei benzinarii in zona Parcului Trandafirilor,ca sa fie ca acum 45 de ani in urma si "promenada" sambata si diminica si eventual catava trasuri trase de cai !!! Asta da modernizare.Mergem tot inainte spre noi culmi de progres si civilizatie !

 3. Sorin 20 Iulie 2010 at 10:35 Permalink

  Bine ar fi sa inchida centrul care oricum mai toata ziua e 'bantuit' de smecheri care opresc pe unde vor si defileaza 'ture' toata dupa-amiaza si seara…

 4. Sorin 20 Iulie 2010 at 10:37 Permalink

  Bine ar fi sa inchida centrul sa avem pe unde ne plimba in liniste cu copii decat sa fie folosit de smecherii bacaului care fac 'ture' toata ziua si opresc si blocheaza prima banda oricum…

 5. Anonymous 20 Iulie 2010 at 12:34 Permalink

  Au blocat circulatia pe strada care face legatura intre Politie si gara si se vede cat de mult s-a ingreunat traficul. In primele saptamani, cel putin, a fost dezastru. Daca se va bloca tot centrul va urma un al doilea dezastru. Eu sustin inchiderea zonei centrale in timupl weekendului; altfel nu cred ca ar fi o solutie ok.

 6. Anonymous 20 Iulie 2010 at 13:45 Permalink

  nu ai nimic in cap daca zici ca stavcarache ar merita al 3 lea mandat

 7. Anonymous 20 Iulie 2010 at 13:47 Permalink

  mai e mult pana departe!

 8. Anonymous 20 Iulie 2010 at 13:54 Permalink

  parerea mea este ca este o idee foarte buna cu pietonalul dar pentru asta este necesara contruirea centurii pentru a scapa de traficul de pe E 85. Din pacate Stavarache nu are inca puterea necesara sa faca acest proiect. I-as da votul meu fara nici nici o problema daca si-ar stabili acest obiectiv, pentru Bacau ar insemna un lucru extraordinar.

 9. kristofer93 20 Iulie 2010 at 13:59 Permalink

  Centura ocolitoare tine de Ministerul Transporturilor, adica de Guvern.

 10. Anonymous 20 Iulie 2010 at 14:11 Permalink

  oo, au bagat-o pe aia cu "piste pentru biciclisti" :)) s-o vad si pe-asta :))

 11. Anonymous 20 Iulie 2010 at 17:55 Permalink

  despre insula de agrement nimica, tot acelasi jeg sin prost gust o sa fie

 12. Anonymous 20 Iulie 2010 at 19:00 Permalink

  Sunt convins ca incape o banda si 2 trotuare pe strapungerea 9 mai m viteazu..

 13. biu 20 Iulie 2010 at 23:51 Permalink

  mda.. cam greu sa crezut toate astea mai ales acum ( parca vroiau sa modernizeze si Insula si nu am vazut nici o miscare ).
  @Sorin sunt de acord ca inchida centrul cateva ore in timpul weekendului.Insa doar atunci. Ca altfel e clar ca va fi un dezastru total, si ma refer strict in privinta aglomerarii.

 14. Anonymous 21 Iulie 2010 at 08:19 Permalink

  Dar de proiecte viabile pentru imbunatatirea calitatii vietii si a mediului economic Stavarache se fereste, din cate observ.

  Cand vor fi implementate programe sau masuri de diminuare a poluarii chimice sau a noxelor provenite de la traficul auto?
  Cand vor fi oferite facilitati pentru investitorii straini de calibru, pentru ca in 20 de ani Bacaul nu prea a atras mare lucru?

  Cateva locuri de parcare si alte scamatorii de doi lei nu vor face nimic din orasul asta decrepit si poluat peste masura.

 15. Anonymous 21 Iulie 2010 at 13:13 Permalink

  poate si niste poze ale proiectului pentru centru daca ai putea face rost ar fi foarte frumos…sa vedem si noi cum o sa arate

 16. Anonymous 21 Iulie 2010 at 19:06 Permalink

  Are tenta politica articolul si aici si in ziarul de bacau.

 17. Anonymous 27 Iulie 2010 at 15:16 Permalink

  auzi ma prietene pasajul ala se construieste pe baza altui pasaj dezafectat cu multi ani in urnma deoarece se inunda la o ploaie mai majora…deci tovarasu` Stavarache n-are nici un merit deosebit…..traiasca pupincuristii….si posteaza toate commenturile…nu numai laudele…


Lasa un comentariu