Cum arata tramvaiul in Istanbul

Miercuri, 23 Iulie 2008 | foto, Pareri personale, stiri | 6 comentarii

Foarte multe persoane considera ca Turcia este o tara slab dezvoltata, dezorganizata si murdara. Fals. Turcia este o tara care exporta enorm, Turcia are o industrie foarte dezvoltata, in aceasta tara se fabrica foarte multe lucruri, este un fel de China si pot zice ca Istanbulul e un fel de Hong Kong. In Istanbul, majoritatea trotuarelor sunt pavate, strazile sunt asfaltate iar parcarile sunt toate cu plata, multe dintre ele fiind parcari subterane si etajate.

Cu toate ca in Istanbul traiesc peste 11 milioane de locuitori, circulatia este fluida si foarte organizata. Acest lucru se datoreaza transportului public foarte modern, confortabil si ieftin. Am observat ca multi locuitori ai Istanbulului mergeau cu tramvaiul. Un sistem impresionant! Aspectul mijloacelor de transport si mai ales aspectul locurilor amenajate pentru tot ce tine de tramvai erau ireprosabile. Intregul traseu este inconjurat de geamuri inalte de sticla cu piloni de inox, geamurile fiind sterse zilnic.

Nu ai cum sa fentezi tramvaiul, toata lumea plateste, in tramvai este aer conditionat, iar pretul pentru o calatorie (nu conteaza distanta si timpul) este de 1,40 lire turcesti adica 2,5 lei.
Am inteles ca doar un singur tramvai de acest tip costa 3 milioane de euro.

Mai jos sunt mai multe poze cu sistemul de tramvai din Istanbul.6 comentarii la “Cum arata tramvaiul in Istanbul”

 1. Anonymous 23 Iulie 2008 at 15:04 Permalink

  de-ar arata asa si in bucuresti..ce bine ar fi

 2. kristofer93 23 Iulie 2008 at 15:05 Permalink

  stii care e problema? Ca in scurt timp va arat fix la fel ca in poze si in Timisoara. Cica investitia e de vreo 150 de milioane de euro in Timisoara.

 3. ktala 23 Iulie 2008 at 16:47 Permalink

  am vazut de astea si in strasbourg :) … zici ca e tgv-ul in oras :) (seamana a navete spatiale, nici nu se aud), vechiturile care is la noi parca sunt autobuze comuniste pe sine

 4. tanase sorin 23 Iulie 2008 at 17:38 Permalink

  o tara mult dezvoltata parerea mea…am mers si eu acum 2 luni cu acest tramvai si cu toate mijloacele lor de transport in comun…sunt super misto si nu e ca la noi cu aurolaci si etc…bv lor pt tara este foarte frumoasa merita vizitata…mai ales daca treci din partea asiaca in cea europeana

 5. Anonymous 23 Iulie 2008 at 23:06 Permalink

  auzi la asta,tanase “partea asiaca”…. nici eu nu’s perfect…. si fac greseli cat cuprinde…. da sincer…. imi place sa rad de gafele si perlele altora cat cuprinde :))

 6. Anonymous 25 Iulie 2008 at 21:02 Permalink

  super :)


Lasa un comentariu