Cum va arata Catedrala Ortodoxa a neamului “Inaltarea Domnului” din Bacau

Sambata, 8 Martie 2008 | Bacau, foto, stiri | 3 comentarii

Cei care stau in Bacau si nu numai stiu ca in centrul orasului, langa statuia Stefan cel Mare, mai exact la kilometrul 0 al orasului, se construieste Catedrala Ortodoxa “Inaltarea Domnului” denumita si Catedrala Neamului din Bacau care cica va fi cea mai mare din Europa de Est.

Catalin.turcitu mi-a trimis patru fotografii cu machetele catedralei: doua exterioare si doua interioare. Update: interioarele sunt de la subsol, deja functionabile!

3 comentarii la “Cum va arata Catedrala Ortodoxa a neamului “Inaltarea Domnului” din Bacau”

 1. Anonymous 8 Martie 2008 at 21:36 Permalink

  asta pana va fi construita catedrala mantuirii neamului din spatele casei popoului.
  este promisa din mosi-stramosi si pana acum a fost reusit extraordinarul efort de a-i gasi acesteia un loc pe acest plai mioritic.
  daca alesii neamului vor reusi sa faca o catedrala astfel incat copii mei sa apuce sa ii vada fundatia macar si nepotii sa apuce slujba de sfintire atunci ei au toata consideratia mea (ma refer la alesii neamului, cei care nu stiu decat sa isi dea lor salarii tot mai mari)
  pe google puteti gasi cateva poze daca dati proiect catedrala mantuirii neamului.
  exista chiar o macheta a unui arhitect roman care imbina elemente brancovenesti cu elemente maramuresene; se spune ca va fi mai mare si mai inalta decat casa popoului si va putea fi vazuta din orice colt al capitalei.
  din intamplare eu am liceul chiar pe acolo si de 2 ani de cand au convenit asupra locatiei si cica s-ar fi demarat actiunile de incepere a lucrarilor, eu nu am vazut nici macar un excavator sau o macara pe acolo.
  la o privire atenta pe google earth (poza e cam din toamna lui 2007, stiu bine bucalele si va spun ca e destul de recenta) nu veti gasi pe dealul arsenalului decat parcarea lor subterana cu audi a6 platite din bani publici, si terenul de tenis pe care alesii neamului se recreeaza dupa chinuitorul program de la serviciu (cantina f ieftina dar cu mancare de restaurant, dormit la sedinte si tot asa, stiti voi) – a se vedea meciurile selecte de gen tiriac-copos.

  Poate ca acum ati inteles de ce ii spun casa popoului, cladire pe care eu am vizitat-o (are mii de becuri care stau aprinse tot timpul, bineinteles platite de noi, marmura in wc si hartie igienica verde si pufoasa, in sfarsit cele cateva 40 si ceva de audi
  a6….. pe langa daewoo nubira, care acum sunt vechi si nu mai corespund nevoilor…. salariile soferilor, benzina pt drumurile personale ale alesilor, platita de noi.. etc.).
  va multumim, domnilor alesi, pentru felul in care intretineti simbolul arhitectural al romaniei, pe banii nostri si pentru grabirea lucrarilor la catedrala. semnat muchookoo bucuresteanul revoltat

  cateva linkuri de pierdut vremea:
  http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Palace_of_the_Parliament
  http://www.scribd.com/doc/239088/Casa-Poporului-Bucuresti
  http://www.bizwords.ro/stiri/turism_agrement/1645/Casa-Poporului-tur-ghidat-demn-de-Cartea-Recordurilor.html

 2. Anonymous 9 Martie 2008 at 00:44 Permalink

  imaginile alea doua care nu sunt macheta sunt chiar din catedrala? facute acum?

 3. kristofer93 9 Martie 2008 at 10:22 Permalink

  Da, alea doua sunt de la subsol…am specificat deja


Lasa un comentariu