La Dămienești, candidatul PSD la primărie este secretarul comunei și de aceea trebuie demis

Joi, 24 Septembrie 2020 | Politica | Comenteaza

Dincolo de planul municipal și cel județean, alegerile locale au o semnificativă încărcătură și în comunitățile rurale din Bacău, în special acolo unde actual primar nu mai candidează și postul de primar este râvnit cu destule șanse atât de candidatul celor care încă se află la putere, cât și de candidații din opoziție.

Este cazul comunei Dămienești, unde lupta pentru primărie se dă între tânărul Gabriel Postolache (PLUS) și Vasilică Răileanu (PSD), secretarul localității. Dacă despre Gabriel putem afirma numai de bine grație activității sale de până acum, despre Vasilică Răileanu pot spune din start că nu are niciun respect pentru respectarea legii, încâlcând flagrant Codul administrativ.

Conform OUG 57/2019 privind Codul administrativ, secretarul general are interdicția expresă de a fi membru al unui partid politic. O arată alin. 4 al art. 242:

Secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale nu poate fi membru al unui partid politic, sub sancțiunea destituirii din funcție.

vasilica raileanu

Secretarul comunei Dămienești, membru PSD, făcându-și campanie electorală pe treptele primăriei, braț la braț cu deputatul Ionel Floroiu

Candidând sub sigla PSD pentru Primăria și Consiliul Local Dămienești, Răileanu Vasilică a devenit automat membru al acestui partid și se află în incompatibilitate cu funcția de secretar.

Prin urmare, prefectul județului Bacău trebuie să constate de urgență această stare de fapt și să îl destituie din funcție pe Vasilică Răileanu, în baza prevederilor Codului administrativ.

Lasa un comentariu