Dan Air se relocă de la Brașov la Aeroportul Bacău. Pentru cât timp?

E un motiv de bucurie să aflăm că de pe Aeroportul Bacău vom putea zbura (din nou) spre mai multe destinații decât Londra, Milano și Roma și tocmai de asta nu am ezitat să reacționez în seara asta și să preiau și eu pe Facebook această veste bună pentru băcăuani.

Nu bag capul în poză și nici nu mă mândresc, mai ales că nu am niciun merit, ci doar mă bucur sincer că aeroportul nostru este conectat cu mult mai multe destinații după anunțul Dan Air.

Dan Air a anunțat că mută operațiunile de la Brașov la Bacău, astfel încât din 13 noiembrie cursele către Bruxelles (Belgia), Munchen, Nuremberg, Stuttgart (Germania), Barcelona, Madrid și Valencia (Spania) vor fi operate de pe AIGE Bacău. E o chestiune temporară, spune Valentin Ivancea (președintele CJ Bacău), până pe 11 decembrie 2023.

Ulterior, începând cu luna decembrie, cursele regulate ale Dan Air de pe Aeroportul Bacău vor fi operate către Londra (Luton), Dublin, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Torino, Liverpool și Roma.

Dan Air zboară în acest moment cu 4 aeronave Airbus ce au între 14 și 18 ani:

  • un A319-100 ce poate transporta 144 de pasageri;
  • trei A320-200 ce pot găzdui 180 de pasageri.

Sigur că principalul motiv pentru relocarea Dan Air este reprezentat de multiplele probleme întâmpinate de aceștia pe Aeroportul Brașov, compania anunțând mai multe mutări și reveniri de curse de la Brașov în ultimele luni. Tocmai de aceea trebuie să ne punem întrebarea firească: este o mutare pe termen nedeterminat, există intenția de a rămâne și de a opera de aici aceste curse sau e o chestiune pasageră pentru a le arăta din nou pisica celor de la Brașov?

Oricum ar fi, bine ați venit și sperăm să vă facem să rămâneți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *