Și cu două apartamentele în proprietate, și cu locuință ANL ocupată abuziv – Daniela Țîțaru, directorul DGASPC Bacău

Sambata, 8 Februarie 2020 | Bacau | 1 comentariu

În primul an și jumătate al mandatului de consilier local, am fost membru al Comisiei pentru locuințe sociale și ANL pe principiul că e bine să fie și cineva din opoziție acolo. La un moment dat, dacă mai țineți minte, coaliția PSD-ALDE-PMP m-a scos din acea comisie. Motivul, povestea și mai ales urmările penale ulterioare le veți afla în continuare.
Începusem să îmi bag nasul “unde nu îmi fierbeoala” (așa mi-au spus atunci pesediștii de la putere), adică în dosarele locuințelor pentru tineri care erau ocupate deja. Zeci dintre aceste locuințe, care ar trebui să fie destinate tinerilor și familiilor fără posibiliăți ori la început de drum, erau ocupate de tot felul de indivizi înstăriți, potențați ai perioadei, chiar și de către oameni ai legii ori din justiție ce aveau salarii de mii de lei pe lună.

Ba mai mult, erau câteva cazuri de persoane care în paralel dețineau o locuință chiar în municipiul Bacău, declarând în fals opusul pentru a intra în posesia unei locuințe subvenționate din bani publici. Unul dintre aceste cazuri este cel al doamnei Daniela Tîțaru, director general al DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului), pe care l-am documentat la acea vreme, l-am sesizat și, evident, la gâtul meu au sărit pesediștii din comisie care acum sunt mari directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Local. Cică nu era adevărat, cică eram la vânătoare de vrăjitoare și căutam scandal.

daniela titaru dgaspc bacau
Ei bine, Daniela Țîțaru, cea care se ocupă cu toată asistența socială la nivelul județului Bacău (și care împărte multe contracte valoroase, dar vom ajunge și la acest subiect cât de curând), este acum trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului Bacău pentru 7 acte materiale de fals în declarații. Nu doar că a declarat în fals că nu deținea locuință, dar a și omis să le specifice în declarațiile de avere.

Doamna Țîțaru mi se pare un specimen foarte straniu al spațiului public și administrativ băcăuan. În timp ce dumneai câștiga mii de lei pe lună și deținea nu unul, atenție, ci două apartamente în oraș, ținea ocupată o locuință care ar fi putut ajuta o familie tânără din Bacău. Mai mult de atât, anual o vedem în fruntea marșurilor pentru familie pe care le alimentează și regizează atent la nivel local în numele instituției pe care o conduce, cu o ipocrizie nemărginită.

Pentru toate acestea, o îndemn să aibă minimul dram de decență măcar în ceasul al doisprezecelea, să își recunoască faptele, să demisioneze de la cârma DGASPC și să se refugieze la partidul pe care îl servește. Sigur îi găsește baronul vreo sinecură, are și de ce, că multe secrete are la purtător doamna Țîțaru (dacă nu le-o fi dat deja pe goarnă pentru vreun deal cu procurorii, pam-pam!).

Iar dacă nu demisionează, fac apel la Consiliul Județean Bacău să o destituie din calitatea de șef al asistenței sociale la nivel județean. O persoană cu asemenea atitudini corupte și egoiste, fără compasiune pentru ceilalți, nu are ce căuta în fruntea DGASPC. În primul rând, programele benefice cu partenerii de talia UNICEF ar fi puse în pericol dacă această lipsă de integritate va fi tolerată la vârful DGASPC Bacău.

daniela titaru dgaspc bacau

1 comentariu la “Și cu două apartamentele în proprietate, și cu locuință ANL ocupată abuziv – Daniela Țîțaru, directorul DGASPC Bacău”

  1. Andreea 12 Februarie 2020 at 10:27 Permalink

    Buna ziua!
    Va rog sa ma scuzati,oare in momentul in care faceti o postare in spatiul public cred ca e bine sa va documentati ,dar vad ca e mai usor sa arunci cu noroi ….
    Va rog inca odata politicos sa va documentati asupra faptului ca din anul 2017 doamna Titaru nu mai locuieste in GARSONIERA ANL,in momentul in care a predat o si a cumparat apartamentul in care acum locuieste. DE ce a cumparat cel de al doilea apartament atunci ? Va pot spune eu ,in apartamentul pe care l avea atunci nu se putea si nici in acest moment nu se poate locui ,acolo se desfasurau diferite sedinte de terapie , activitati cu copii din familii defavorizate care au beneficiat de a lungul timpului de sprijin in cadrul fundatiei coordonata de dansa . Acel apartament a fost pus la dispozitia voluntarilor fundatiei ,acolo se pregateau de cele mai multe ori activitatile ,cadourile pentru copii din centrele din judetul Bacau
    In cadrul frundatiei KTS au fost facute multe activitati ,in tot judetul bacau dar astea conteaza? NU ….DE CE NU ?pt ca nu e subiect de presa,nu e incarcat de rautate si venin .


Lasa un comentariu