De la viața de student, la cea de antreprenor

Joi, 5 Iunie 2014 | Studenti, Uncategorized | 6 comentarii

La o simplă căutare pe Google, găsim mulți miliardari în dolari care au renunțat la studenție și s-au dedicat ideilor lor de afaceri, devenind în câțiva ani faimoși. Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Larry Ellison (Oracle) și Michael Dell sunt doar câțiva.

Marți, la Caffe Tabiet, unde va avea loc o conferință despre antreprenoriat dedicată studenților, nu veți fi încurajați să vă lăsați de facultate, dar veți afla câteva oportunități ale mediului antreprenorial din România.

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Antreprenoriat din România, în parteneriat cu Alumni CNE – comunitatea seniorilor Consiliului Național al Elevilor din cadrul căreia fac parte, și se va desfășura marți, 10 iunie, la Caffe Tabiet (Sala Natura), începând cu ora 16:00.

despre antreprenoriat conferinta studenti

Am identificat o problema reală în zilele noastre, şi anume lipsa informării în facultăţi a studenţilor despre oportunităţile pe care le au în mediul antreprenorial și despre instrumentele guvernamentale de suport. De asemenea, vrem să le arătăm studenților că se poate, oferindu-le modele de succes. – Andra Nuțu, coorganizator

Pe Andra am cunoscut-o în 2011, la Sinaia, la una dintre adunările prilejuite de Consiliul Național al Elevilor. Ea reprezenta atunci elevii din Brăila, eu pe cei din Bacău. Am ținut legătura și acum facem amândoi parte, la București, din structura Alumni CNE – pe care sper să o consolidăm în toamnă. Până atunci, invităm toți studenții (dar și elevii) la conferința de marți.

Invitați:

 • Sorin MATEI – antreprenor, facilitator EMPRETEC din România
 • Traian ISPASIU – fondator Caffe Tabiet si Nana Catering
 • Elena MARINECI – antreprenor, cofondator Life after work
 • Daniel TUDOR – managing partner al The Concept
 • Cezar ILIU – director general Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT) din cadrul Guvernului României
 • Camelia DRAGAN – cofondator TehnoConsulting – Industrial Engineering & Consulting și președinte Asociatia pentru Antreprenoriat din România

Facebook event.

6 comentarii la “De la viața de student, la cea de antreprenor”

 1. Paul Slayer Grigoriu 5 Iunie 2014 at 20:40 Permalink

  Felicitari pentru articolul de pe “Adevarul”, cel cu valorile nationale. Iti sugerez, daca-mi permiti, sa nu dai prea mare atentie comentariilor agresive: sunt facute, in mare, de oameni care nu au alta preocupare decat sa stea pe bloguri si sa injure Biserica. Am urmarit fenomenul o vreme, e pierdere de timp. E bine ca ai spus ce ai spus, pe ceilalti lasa-i sa latre si nu te descuraja.

 2. motolady 6 Iunie 2014 at 04:15 Permalink

  Cat costa participarea?

 3. Razvan Pascal 6 Iunie 2014 at 06:34 Permalink

  Dupa eveniment vei scrie un articol despre oportunitatile pe care le au tinerii in Romania? De la surse de finantare pina la mentorat!


Lasa un comentariu