Declinul Luceafarului

Luni, 17 Ianuarie 2011 | Bacau, Pareri personale | 5 comentarii

Nu, n-are legatura cu Mihai Eminescu. Pur si simplu mi-a venit sa vorbesc despre moartea lina si sigura a unui centru comercial din Bacau care pana nu demult era punctul 0 al retail-ului din oras. Nu era extraordinar, dar era aglomerat pentru ca era singurul mai rasarit, cu toate ca, de multe ori, semana cu o piata.

Luceafarul s-a bucurat de succes si de chiriasi pana in momentul in care s-a deschis Arena Mall. Si de atunci s-a rupt filmul. Usor-usor, spatiile comerciale disponibile spre inchiriere erau tot mai multe. Si inca se intampla asta. Cine isi permite sa plateasca o chirie de cateva mii de euro cand nici macar nu isi poate acoperi cheltuielile (chirie, angajati, taxe, etc.)? Nimeni.

Era vorba la un moment dat de o modernizare, ceea de fapt era un raspuns la deschiderea mall-ului. Se pare ca s-a renuntat la ea. Acum isi mai desfasoara activitatea la Luceafarul foarte putine firme. Managerii centrului comercial stiu de ce: aspectul cladirii pe care o administreaza lasa de dorit, au putine magazine si existenta concurentei.

5 comentarii la “Declinul Luceafarului”

 1. Anonymous 17 Ianuarie 2011 at 00:52 Permalink

  chitac si chiriile lui. SA TRAIESTI BINE BA BOULE !

 2. Anonymous 17 Ianuarie 2011 at 01:15 Permalink

  Pai ce vrei de la dnul CHITAC , exact ca el arata si pravalia pe care a luat-o cu japca pe vremea cand era primar.

 3. Anonymous 18 Ianuarie 2011 at 17:35 Permalink

  Ca si multi altii, acest Chitac s-a trezit proprietar peste un asemenea spatiu comercial fara sa aiba nici un merit.Ce ar fi facut daca lucra la un strung de exemplu? Ca si muti alti colegi de breasla s-au trezit comercianti fara sa aiba nici cea mai mica legatura cu asta si nu stiu ca intr-o tara civilizata cel care plateste chirie tre sa ramana si el cu macar aceiasi suma dupa ce plateste toate datoriile la buget chirii salarii etc.Din pacate cam toti proprietarii de spatii habar nu au de acest lucru sau se fac ca nu inteleg.Asa ca emigrati cat mai aveti timp!!!!

 4. Anonymous 19 Ianuarie 2011 at 13:34 Permalink

  a ajuns de plans luceafarul..numai ai motiv sa intri acolo..

 5. Apetrei Catalin 29 Ianuarie 2013 at 10:09 Permalink

  Ce am citit mai sus,.. m-a uimit,…cunosc acest om si nu cred ca merita aceste comentarii dure.Da,am spatiu anchiriat an acest magazin de mai multi ani si tot timpul am avut discutii constructive de ambele parti…De obicei posteaza comentarii, persoanele frustrate,care nu au reusit sa ajunga la un dialog comun cu persoana an cauza,avand totusi barbatia sa-si decline identitatea …ANONYMOUS..Am facut acest comentariu fara sa-l perii pe domnul Chitac sau sa supar pe ANONYMOUS,…dar daca este comunicare si vorba buna….Cand nu mai merge afacerea,tragi cortina si cauti sa parasesti scena an ofuri si suspine fara ovatii si aplauze….PS….eu sant din Piatra Neamt..


Lasa un comentariu