Deputatul Lucian Șova și-a angajat fiul la Consiliul Județean Bacău și l-a făcut direct șef

Vineri, 14 August 2015 | Bacau, stiri | 17 comentarii

Cu toții ne-am amuzat când Gabriel Oprea și-a uns fiul în funcția de președinte al organizației de studenți a UNPR Sector 1 sau după ce Brigitte Sfăt a fost împinsă de Ilie Năstase la conducerea organizației de femei a UNPR Timiș. E partidul lor, facă ce-or vrea cu el sub pretextul “interesului național”! Dar stați liniștiți, avem și-n Bacău nepotismele noastre! Problema e că exemplul de azi ne costă câteva zeci de mii de lei pe an.

Îl cheamă Horia și lucrează la Consiliul Județean Bacău începând din 2013, chiar dacă a terminat masterul “Administrație publică și integrare europeană” de la Universitatea George Bacovia în 2014. A fost atât de bun și calificat încât a ajuns direct șef. Ce îl recomandă? Familia. E fiul lui Lucian Șova, deputat ales în 2012 și vicepreședinte PSD Bacău.

Așadar, Horia-Ionuț Olinic conduce de vreo 2 ani Serviciul relații cu publicul și administrație publică locală din cadrul CJ Bacău și are în subordine 8 oameni. Cam ăsta e raportul de forțe din această instituție publică: 1 nepot/fiu/soție/amantă la 6-7-8 simpli funcționari care fac de fapt instituția să funcționeze.

Moftul deputatului Lucian Șova de a-i oferi lui Horia un loc călduț sub soarele Consiliului Județean Bacău ne costă în jur de 10.000 de euro pe an. Ar trebui să mă uit mai des pe declarațiile de avere ale funcționarilor. De data asta am recurs la această mică cercetare curios fiind cine coordonează activitatea departamentului care se ocupă cu formularea răspunsurilor pentru cererile pe informații publice pe care le depun la Consiliul Județean.

P.S.: Sper ca postacii de partid să se abțina de la smiorcăielile de genul “vai, ce atac personal!”. Aici e vorba de bani publici și de posturi cheie din administrația publică locală, funcții care ar trebui să fie ocupate de oameni competenți, nu de rudele celor care conduc PSD Bacău.

Știți de ce nu se cuplează angajații de la CJ între ei? Că sunt cu toții rude. :)

Update: informația a fost preluată de către portalul anticorupție România Curată.

horia olinic consiliul judetean fiu lucian sova

Foto via Facebook

17 comentarii la “Deputatul Lucian Șova și-a angajat fiul la Consiliul Județean Bacău și l-a făcut direct șef”

 1. Traian 14 August 2015 at 12:51 Permalink

  Acest exemplar tatuat conduce compartimentul de administratie publica de la CJ?
  In ce lume traim…

  • traian 2 18 August 2015 at 20:47 Permalink

   Serios?!? in 2015 nu ii poti spune decat “exemplat tatuat”?!?! sper ca acest baiat, dulap alintat de alt comentator” sa intr in gratiile tale imbracat in camasa si cravata de pioner.
   Megeti ca mergeti bine cu proverbe de 2 bani tip “haina face pe om”…
   concluzionand, Traiane esti o nulitate abjecta lipsita de neuroni functionali.

   despre articol nu pot spune decat ca este usor eronat, “dulapul” ne fiind fiul lui Sova. Cat despre functia ocupata de acest baiat, nu mai dureaza mult, revine pdl ul sau alta claca si-l schimba ca doar e functie publica si au si altii rude

   • Kristofer 18 August 2015 at 21:20 Permalink

    Dar ce e? :)

    • traian 2 18 August 2015 at 21:22 Permalink

     Cel mult au relatie de afinitate

     • Kristofer 18 August 2015 at 21:27 Permalink

      Deci e fiu din cea de-a doua căsătorie. Nu-i tot aia?

     • traian 2 18 August 2015 at 21:29 Permalink

      e cum s-ar sune fiu vitreg. ilegal nu e…imoral….

     • Kristofer 18 August 2015 at 21:30 Permalink

      Tot nepotism e și se vede din satelit.

     • traian 2 18 August 2015 at 21:33 Permalink

      eu doar am zis ca ce ai scris e “usor eronat” nu te-am contrazis

 2. adi 14 August 2015 at 13:45 Permalink

  Nu prea contează cum arata atât timp cat este eficient! In cazul “specimenului” mă îndoiesc, oricum aceasta problema pare generalizata si supărător este ca tot ei vor salarii mai mari si…dintre bugetari, culmea, tot ei primesc mariri de lefuri in loc de medici, profesori, etc!
  Si……cu cine mai votam la Bacau? Psd-clar nu, Pnl- clar nu, si cine sau ce mai rămâne? Usor trist

 3. Irositu' 14 August 2015 at 13:57 Permalink

  Ești hater și cârcotaș, mie chiar îmi pare genu’ care se pricepe la comunicare…mai ales la comunicarea sugestivă 😛

 4. Trupa de dulai 14 August 2015 at 18:47 Permalink

  Trupa de dulai! kristofer vezi sa nu iti strice astia bicicleta. Oricum baietii se calesc, viata politica te cam poate duce pe camera… cam asta e viitorul lor…

 5. ion din balon 15 August 2015 at 09:08 Permalink

  Dreptate pana la capat :))

 6. Adam 15 August 2015 at 10:43 Permalink

  L-a recomandat „vocea și talentul său”… 😀

 7. Mihai 24 August 2015 at 18:49 Permalink

  N-a inventat Sova apa calda! Astea sunt vechi si exemplele sunt multe, Birzu si-a angajat fecioru’ la Thermoenergy, si cu un ap. ANL ca sa inceapa cu dreptul in viata, Olaru la fel, doua fete cucuiete, ANL-uri una deasupra celeilalte, basca cea mare angajata la Politia Locala pe unde nu a mai trecut de 1 an. Salariul il ia lunar si nu e unul minim pe economie. Probabil din cauza mostenirii nici nu si-a depus fata declaratii de avere, pierde Anl ul. Si uite asa te intrebi cum de stai pentru un ANL pe lista de asteptare cativa ani si altii iau dupa doar doi ani?

 8. Amad 28 Martie 2018 at 11:31 Permalink

  “1 nepot/fiu/soție/amantă la 6-7-8 simpli funcționari care fac de fapt instituția să funcționeze.”?
  Voi ati luat-o razna?
  Vreti sa spuneti ca acei 6-7-8 sunt simpli functionari? NUUU. Si ei au fost angajati tot cu pile. Doar ca pila lor este mai mica ca cea a sefului.

  Contraziceti-ma daca aveti dovezi.

 9. Gorg 30 August 2020 at 14:02 Permalink

  Fost coleg de liceu, mutat miraculos de la constructii la alecsandri, prieten cu fiul directoarei de la banca transilvania, (aia cu banii furati) in timp ce maica-sa era purtatoare de cuvant la politie… nota 5 pe linie.


Lasa un comentariu