De ce nu am participat la deschiderile de an școlar

Luni, 10 Septembrie 2018 | Pareri personale | Comenteaza

Să vă reamintesc de ce refuz diversele invitații pe care le-am primit de-a lungul ultimilor doi ani să vorbesc în deschiderea anului școlar la școlile și liceele din Bacău.

Domn’ primar, stimați consilieri de la putere, sunteți penibili când veniți să îi adormiți pe copii și să îi enervați pe părinți cu discursurile voastre în condițiile în care îi puneți să suporte din buzunar costurile cu paza clădirilor publice pe care le administrați. Ce-i mai grav e că băgați placa aia cu “nu sunt bani”, dar omiteți să precizați că în fiecare dintre ultimii doi ani ați rămas cu 50 de milioane de lei necheltuiți în bugetul local.

De curiozitate: o fi fost vreo școală care să fi organizat în prima zi a anului școlar altceva decât careul comunist? Dacă da, vreau să o știu și să îmi scot pălăria pentru ea!

Primul semn al reformei în Educație, chiar dacă aparent pare neimportant, va fi desființarea festivităților de început de an, care sunt niște sechele ale regimului comunist. Cine va desființa acest sovietic și cazon “stat în careu”, va dovedi că s-a lepădat de mentalitățile retrograde. Iar faptul că elevii și părinții nu vor mai fi constrânși să asculte discursuri banale, sforăitoare sau plictisitoare, va fi primul semn al schimbării. – Radu Bălaș, consilier local POL @ Târgu-Mureș 

Tags:

Lasa un comentariu