Despre Mos Craciun si o mica leapsa

Marti, 25 Decembrie 2007 | Pareri personale | 1 comentariu

Chibby ma intreaba cand am aflat ca Mos Craciun nu exista si cum.

Draga Chibby, in clasa a VI-a inca mai credeam in Mos Craciun. Discutam cu colegii in clasa despre cadouri, despre revelion, despre dorinte, despre sarbatori si am ajuns la o discutie care avea sa fie un tabu pentru mine: Exista Mos Craciun?
Majoritatea colegilor spuneau ca bat campii si ca Mos Craciun nu este nimeni altcineva decat parintii mei, iar eu incercam sa ii contracarez. Eu si cu alti doi-trei colegi care cica eram naivi “am fost pusi la zid” de replicile majoritatii.

Ca sunt prost, ca sunt naiv, ca…nu mai spun. M-am dus si m-am interesat (nu mai stiu unde si cum) si aflasem ca Mos Craciun nu exista. Aveam un mare gol in stomac si abia atunci intelegeam de ce parintii ma sfatuiau sa pun o lista in brad pentru Mos Craciun…

Supararea mi-a trecut si m-am impacat cu ideea ca Mos Craciun nu exista, dar in fiecare an inca mai astept cu aceeasi nerabdare sa vina sarbatorile de iarna si implicit Mos Craciun.
Pana pe la vreo 10-11 ani ceream jucarii, dulciuri. De la 11 ani am inceput sa imi doresc de la Mos craciun obiecte din ce in ce mai valoroase si de fiecare data nu ceream jucarii,haine si dulciuri, ci diferite obiecte electronice destul de costisitoare.

Evident ca m-am gandit si la faptul ca Mos Craciun sa imi dea sanatate, putere pentru la scoala si la antrenament si bucurii.
Cu toate ca noi, adolescentii abia asteptam Craciunul pentru ca vine Mos Craciun, sa nu uitam ca acest Mos Craciun si toate aceste cadouri cu ocazia sarbatorilor de iarna se invart in jurul unor mari sarbatori, culminand cu nasterea lui Iisus Hristos, deci totul se leaga de ceva sacru, plin de credinta si de aceea trebuie sa invatam sa fim credinciosi, sa fim mai buni cu cei din jur, sa ajutam si poate atunci, ceva de sus sa ne ajute sa ne primim cadourile si sa ni se implineasca toate acele dorinte care nu pot fi cumparate!

Craciun fericit!

Leapsa merge mai departe la L3ST, Kaysha, Vlad, si ContraSENS(pentru un nostalgic, sper).

1 comentariu la “Despre Mos Craciun si o mica leapsa”

  1. Chibby 26 Decembrie 2007 at 21:40 Permalink

    Multumesc ca ai rapsuns la leapsa si ca ai dat-o mai departe :) Asta inseamna ca a fost una destul de buna :>


Lasa un comentariu