Noile planuri cadru pentru liceu vor fi dezbătute astăzi în Bacău

Luni, 22 Ianuarie 2018 | Bacau | Comenteaza

Astăzi, de la ora 15:00, băcăuanii interesaţi preocupaţi de domeniul educaţiei sunt aşteptaţi la Centrul de Afaceri şi Expoziţii la o dezbatere despre proiectele de planuri cadru pentru învăţământul liceal – filiera teoretică, care se află în dezbatere publică până pe 26 ianuarie 2018, inclusiv. Acestea pot fi descărcate de pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Ministerul Educației Naționale (MEN) și Institutul de Științe ale Educației (ISE) au lansat în dezbatere publică, pe 29 decembrie 2017, trei variante privind planurile-cadru pentru învățământul liceal, filiera teoretică. Elaborarea celor trei variante de planuri cadru este motivată în documentul „Prezentare și argumente”, iar pentru fiecare dintre cele trei variante sunt prezentate argumente, riscuri și efort. Având în vedere că intervalul lăsat la dispoziție pentru consultarea publică a acestor documente este de doar 30 de zile, considerăm necesară organizarea unei dezbateri naționale reale asupra acestor proiecte, care să implice principalii actori implicați în actul educațional

Dezbaterea din Bacău este organizată de Asociaţia “Hai să facem!”, împreună cu Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, desfăşurându-se în cadrul unei serii de evenimente lansate de Asociaţia “Ţine de Noi”, Fundaţia “Hanns Seidel” România şi Coaliţia pentru Educaţie care vor culmina cu o întâlnire naţională, pe 25 ianuarie, în Bucureşti, la Hotel Capital Plaza.

Dorim să avem alături de noi în acest demers profesori, directori de liceu, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, elevi, părinți și ONG-uri din domeniul educației, preocupați de reforma reală a învățământului preuniversitar românesc. Dezbaterea organizată se dorește a fi una tehnică și echilibrată, încercând să evităm sub orice formă controversele de ordin personal sau politic.

Aş fi participat şi eu, mai ales că am ajutat la organizare în măsura în care am putut să o fac de la distanţă, însă sunt prins la Bucureşti cu primul examen din prima sesiune prin care trec la Facultatea de Urbanism. Oricum, aştept cu nerăbdare propunerile care vor fi conturate la această dezbatere.

cover dezbatere planuri cadru

Lasa un comentariu