Dezvoltare în zona Ștefan cel Mare, dar controlată și în acord cu infrastructura municipală

În contextul unor proiecte imobiliare semnificafive ce urmează să fie dezvoltate în următoarea perioadă, astăzi am inițiat o discuție de principiu cu principalii dezvoltatori care au terenuri în zona Ștefan cel Mare pentru a găsi soluții comune astfel încât viitoarele construcții să fie în acord cu infrastructura municipală.

Le-am mulțumit pentru că au dat curs invitației, dar și pentru intenția de a face investiții în Bacău, reafirmând susținerea administrației pentru orice proiect imobiliar gândit și realizat astfel încât să fie corelat cu interesul public și normele urbanistice.

În acest sens, am pus pe tapet problema supraaglomerării cartierului pe fondul infrastructurii (drumuri și rețele de utilități) subdimensionate în raport cu viitoarele dezvoltări propuse de aceștia și am trecut în revistă principalele cauze și disfuncționalități semnalate de zeci de locuitori din acest cartier.

M-am bucurat să constat că dezvoltatorii prezenți au venit cu soluții punctuale în plan teritorial, dar și că ar fi dispuși să intre într-un parteneriat public-privat cu municipalitatea astfel încât problemele existente (trafic, parcare, rețele, zone publice) să își găsească rezolvarea prin proiecte de investiții comune și echitabile pentru comunitate.

Vom demara studiile și demersurile necesare astfel încât dezvoltările viitoare din cartierul Ștefan cel Mare să devină nu o corvoadă în plan teritorial, ci dimpotrivă, un exemplu de bună practică de pe urma căruia să avem cu toții de câștigat: și dezvoltatorii, și locuitorii din zonă, și viitorii clienți, deci toată comunitatea în ansamblul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *