Unde au dispărut cei 400.000 de lei pentru tineri de la Consiliul Județean Bacău?

Joi, 10 Noiembrie 2016 | Bacau, Tineret | 2 comentarii

Am observat că la Consiliul Județean Bacău și în general la nivel de județ nu se întâmplă mai nimic în afară de campanie electorală pentru PSD, așa că mi-am propus ca în următoarea perioadă să le arăt celor de acolo că există niște lucruri, multe de altfe, care nu se întâmplă din 2 motive: dezinteres sau incompetență. Sau ambele la un loc.

Primul exemplu: fondul pentru tineret. Ca să vă aduc aminte despre ce e vorba, timp de 10 ani, Consiliul Județean Bacău nu a respectat Legea Tinerilor nr. 350/2006 și nu a pus la dispoziție fonduri pentru activități de tineret. La începutul anului acesta, în calitate de monitor al Consiliului Tineretului din România (CTR) pe județul Bacău, am luat taurul de coarne, am adunat 20 de structuri de tineret din județ și am pus presiune publică pe mai marii județului până am văzut fondul de tineret inclus în bugetul pe anul 2016: 400.000 de lei.

O sumă frumoasă, dar degeaba dacă e doar pe hârtie
Nu știu ce s-a întâmplat cu acești bani, dar cert este că nu au fost scoși la concurs pentru a fi accesați de ONG-urile de tineret nici acum, după 10 luni scurse din anul bugetar. În timpul acesta, mai marii PSD care conduc județul Bacău sunt în campanie electorală și încearcă încă o dată să păcălească electoratul. De parcă cei 26 de ani de administrație roșie în județ nu ne-ar fi de ajuns…

Vinovați de neacordarea fondurilor de tineret de la Consiliul Județean Bacău se fac atât Dragoș Benea (în funcție până la finalul lunii iunie 2016), cât și discopolul lui, Sorin Brașoveanu, care de altfel pe Facebook pozează în mare om de stat îngrijorat de problemele tinerilor.

benea brasoveanu

Văzând că nu au scos la concurs fondul de tineret odată cu apelul de proiecte pe Legea 350 a finanțărilor nerambursabile, chiar aveam la un moment dat impresia că mai marii județeni vor veni în ajutorul organizațiilor de tineret cu o sesiune simplificată de proiecte. Asta susțineau câțiva funcționari bine intenționați din cadrul CJ. Dar pauză. Suntem în luna a 11-a și cei 400.000 de lei n-au ajuns la tineri.

Uneori îmi vine să plâng de nervi pentru că da, e o mare frustrare să te lupți pentru tineri (și eu chiar o fac transparent, fără să fiu plătit și fără să am vreun interes obscur) și să vezi că munca ta de convingere a fost în zadar din cauza faptului că o instituție nu funcționează așa cum trebuie.

Pe bune, dacă nu aveați de gând să îi dați ONG-urilor de tineret pentru a-și desfășura proiectele, de ce ați mai pus acești bani în buget? Ca să îi amăgiți pe tineri și ca să vă lăudați cu ceva ce știați deja că nu veți face?

P.S.: sunt foarte curios ce părere are Claudiu Ilișanu, președintele TSD Bacău și candidatul tânăr al PSD Bacău pentru alegerile parlamentare, despre această nereușită a șefilor săi. Dar tânărul basarăbean de pe lista PSD intrat astă-vară în Consiliul Județean? Ziceți și voi ceva sau stați cuminței, așa cum ne-ați obișnuit?

P.S.: în partea cealaltă, la municipiu, chiar dacă transparența și comunicarea au lăsat de dorit (aviz domnului Bîrzu), fostul executiv al Primăriei Bacău s-a mișcat și a scos totuși la concurs cei 300.000 de lei alocați pentru tineret anul acesta. S-a întâmplat în primăvară, odată cu celelalte domenii de finanțare nerambursabilă pe Legea 350.

Congresul TSD 2013 Bacau Claudiu Ilisanu vicepresedinte (4)Claudiu Ilișanu, TSD-istul de pe lista PSD Bacău pentru parlamentarele din 2016

2 comentarii la “Unde au dispărut cei 400.000 de lei pentru tineri de la Consiliul Județean Bacău?”

  1. expo 10 Noiembrie 2016 at 11:23 Permalink

    Ei, unde… doar uita-te la masinile, casele, ceasurile si hainele lor de mii de euro si vei intelege unde dispar banii de la CJ.

  2. Hai Bacaul!!! 10 Noiembrie 2016 at 22:48 Permalink

    10 ani nu au respectat legea? DNA CE ZICE???


Lasa un comentariu