Divanul VIP cu prefectul Scripat

Miercuri, 20 Aprilie 2011 | Bacau, Pareri personale | 1 comentariu

Dupa primarul Romeo Stavarache, presedintele CJ Dragos Benea si deputatul Viorel Hrebenciuc, a venit randul unui alt politician bacauan sa calce “pragul” bloggerilor bacauani din Divanul Ad-Blog si sa raspunda unei invitatii de a sta la un pahar de vorba: Constantin Scripat, prefect al judetului Bacau. N-a fost sa fie pahar pentru ca a baut cafea, iar intalnirea, care a avut loc la Rock It pub, vineri, 15 aprilie 2011, n-a fost atat de lunga precum cele de pana acum. Nu ca ar conta cantitatea, dar un om politic “cu cojones” nu pleaca de la masa pana nu te epuizeaza (vezi Hrebenciuc).

Ce-i in capul meu de am ajuns sa il compar pe Scripat cu Hrebenciuc, nu stiu. Sunt din alta lume. Inca de cand s-a asezat in capul mesei, prefectul ne-a amintit ce perceptie are el despre bloggerii bacauani: platiti de nu stiu cine, fripturisti, rautaciosi, anti-PDL, etc. Nu le are cu tehnica, deci nu stie cu ce se mananca si cam ce presupune un blog. Pe sistemul “ce-i ala voluntariat”, el nu concepe ca cineva sa scrie zilnic intr-un loc, fie si pe un blog, si sa nu fie platit. Mai grav este ca aceasta nu era concluzia la care a ajuns el, personal, ci convins de altii. “Altii mi-au spus“, dand din umeri. Da, cred si eu, i-au spus “altii” precum cei care il lingusesc si care papa bani de la masinaria din care face parte si Scripat. Imi pare rau ca o spun, dar prin asta mi-a aratat ca este naiv si usor de convins.

A fost miner la Cozla vreo 3-4 ani in jurul anului 1980, ii place sa vaneze iepuri si vulpi, dar si sa pescuiasca. Cel mai mare peste pe care l-a prins este de 7kg, cum cea mai importanta functie pe care a avut-o este cea de prefect. Cred ca pestele de 5kg a fost postul de viceprimar pe care, spune el, nu l-a dobandit datorita lui Stavarache, ba din contra, gratie consilierilor locali de buna credinta.

Prietenia cu demagogul Berca nu mai este un secret. Toata tara stie ca cei doi au fost impreuna in vacanta in Creta in timpul inundatiilor de anul trecut. Apoi, Berca l-a ajutat sa devina prefect, ca sa nu spun ca l-a pus.

Despre Romeo Stavarache, cel care (cred eu) l-a propulsat pe actualul prefect de la sef de piata la viceprimar, Scripat crede este “abil, inteligent si diplomat“. Totusi, a spus fara vreo retinere ca va face orice ii sta in putinta ca dupa alegerile locale din 2012 fotoliul de primar sa fie ocupat de oricine altcineva, dar nu de Romeo Stavarache.

L-am intrebat daca tinteste scaunele cele mai importante de la Primarie sau Consiliul Judetean in 2012. A dat de inteles ca nu l-ar deranja sa se razboiasca cu Stavarache la primarie, dar asteapta decizia partidului. Stim cu totii ca prefectul este apolitic, asta spune constitutia, insa Scripat a recunoscut fara rusine ca apartine PDL-ului.

In general, Constantin Scripat este un om de bun simt si foarte sincer. A punctat de mai multe ori pe parcursul serii ca guvernul PDL este o dezamagire nu numai pentru cetateni, ci si pentru el si intregul aparat de partid din teritoriu. Totusi, uneori este prea sincer si direct sa se potriveasca in peisajul politic actual, in sensul ca se scapa foarte usor si este usor de citit. Emotiile o iau inaintea ratiunii de multe ori la Scripat, iar lipsa de tact este la ordinea zilei.

De altfel, apropo de maidanezii din oras, Scripat are doua pozitii: este pro eutanasierii in calitate de catatean, dar total contra in pozitie de prefect. Vizavi de protestele periodice din centrul orasului, prefectul le-a numit ca fiind “doar o simpla procedura”. Per ansamblu, jos palaria pentru sinceritate, dar totodata o bila neagra pentru ca se lasa influentat de altii.

1 comentariu la “Divanul VIP cu prefectul Scripat”


Lasa un comentariu