Marti, 22 Noiembrie 2016 | stiri | 4 comentarii
Pe 8 septembrie 2016, Cătălin Homor, directorul CNAIR (ex-CNADNR) declara pentru HotNews că “în doua saptamani vedem in SEAP licitatia pentru Studiul de Fezabilitate si proiectare pentru traseul Ploiesti-Buzau-Bacau”. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, nici astăzi, la 10 săptămâni distanță de la acea promisiune, nu apare în SEAP. Ce s-a întâmplat între timp? Același răspuns al ANAP arată că toate cele 3 documentații elaborate și transmise de CNAIR privind drumul de mare viteză Ploiești – Bacău prezintă mai multe probleme: – stabilirea eronată a opțiunii de prelungire a duratei contractului cu maxim 12 luni din motive referitoare la “completarea documentației din inițiativa beneficiarului”; Incompetență sau aranjamente la CNAIR? Au trecut mai bine de 5 săptămâni de când documentațiile au fost respise de către ANAP, iar Compania de drumuri (CNAIR) n-a mișcat nimic cu privire la corectarea și retransmiterea lor către ANAP, ca ulterior acestea să fie scoase la licitație. E jale mare acolo, la CNAIR, fosta CNADNR! Se pare că lupul și-a schimbat părul, dar năravul, ba. P.S.: o fi vorba de pură incompetență la CNAIR de au greșit documentația pentru cele 3 licitații sau și de alte cauze ce ar putea intra în sfera penalului? Să știți că inclusiv intenția de a greși cu buna știință niște documentații doar pentru a le întârzia se numește abuz în serviciu! foto via Instagrame #26 (schi & sesiune)
Ei bine, înainte de a lansa o licitație de acest gen pe SEAP, documentația trebuie aprobată de ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice). Cele 3 licitații pentru A7 Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău (deci vorbim de 3 loturi separate) au fost trimise la ANAP abia pe 30 septembrie 2016, acestea fiind evaluate ex-ante de către Agenție și respinse la 14 octombrie (deci în termenul de 10 zile lucrătoare), conform răspunsului 8913/21.11.2016 al ANAP pe care l-am găsit pe forumul PeUndeMerg.
– omiterea solicitării îndeplinirii de către ofertanți a cerinței referitoare la evitarea conflictului de interese (cu trimitere la art. 59-60 din Legea 98/2016); utilizarea de facturi de evaluare nelegali în ceea ce privește dotarea tehnică a ofertantului (cu trimitere la art. 178 din Legea 98/2016);
– utilizarea incorectă în cadrul factorilor de evaluarea pentru experiența specifică a experților cheie a unei metodologii de punctare al cărei rezultat nu aduce în mod obiectiv avantaje calitative ale propunerilor tehnice.
Autoritatea emitentă, în speță CNAIR, nu are un termen limită până la care să modifice documentațiile pentru aceste licitații și să le retrimită către ANAP pentru aprobare, dar asta nu înseamnă că ar trebui să se culce pe o ureche.Articole recomandate:
Search
Articole Recente
- Ședința Consiliului Local Bacău din 4 și 5 decembrie 2023 (rezumatul proiectelor)
- Foto: Bacău Dance Open 2023 la Sala Sporturilor
- Ce simt anul acesta de Ziua Națională a României
- Agenda evenimentelor din Bacău (1-3 decembrie 2023)
- Ședința de îndată convocată de primarul Viziteu pentru ascunderea eșecului fondurilor europene, fără cvorum
Comentarii recente
- LeonMedia on Foto: Bacău Dance Open 2023 la Sala Sporturilor
- Lungu on Ce simt anul acesta de Ziua Națională a României
- Simona on Proiect în consultare publică: terenuri de sport ale școlilor și liceelor deschise pentru toți băcăuanii
- Ionut on Proiect în consultare publică: terenuri de sport ale școlilor și liceelor deschise pentru toți băcăuanii
- Radu on Proiect în consultare publică: terenuri de sport ale școlilor și liceelor deschise pentru toți băcăuanii
- Kristofer on Agenda evenimentelor din Bacău (27-29 octombrie 2023)
- Kross on Agenda evenimentelor din Bacău (27-29 octombrie 2023)
- Kross on Străzi neîncăpătoare pentru mașinile din Bacău. Soluția: transportul alternativ
- jonny anghel on Străzi neîncăpătoare pentru mașinile din Bacău. Soluția: transportul alternativ
- roch on Zilele Bacăului, așa cum le văd eu – propunere de program și activități
Orice proiect spre/din Moldova se impotmoleste la CNADNR. Parca ar avea o misiune specifica in a tine regiunea noastra in saracie.
Hai ne lasati cu stirile astea???
Noi ne chinuim de 10 ani cu soseaua de centura si veniti acum cu autostrada pe tambal?
Intotdeauna Moldova a fost lasata masa de manevra, votanti sarguinciosi ai PSD-ului si nimeni nu a dorit in nici un fel sa lege aceasta parte a tarii de restul.
Am scris la greu despre centura in ultimele zile: http://www.kristofer.ro/tag/centura-bacau
Kristofer, eu sunt unul dintre cei care are firma ce aplica periodic la contracte publice inclusiv la CNADNR. Asculta-ma: oamenii aia de acolo sunt foarte versati. Sa ii banuim de o inocenta incompetenta (asa cum zici tu) e gresit. Miroase a contracte cu dedicatie. Ce este insa interesant e ca ANAP (unde candva a fost mare conducator -sunt ironic- Mircea Fechet) a inceput sa isi faca treaba. Din cauza lor multe licitatii au fost intarziate la contestatii si prin instante ani la rand.