Două scurte de pe aceeași stradă

Marti, 25 Decembrie 2012 | Bacau, foto | 6 comentarii

Două fotografii:

 • Prima, cu un Fiat cu număr de Italia care gonește pe sens unic. Nu mai e un secret faptul că o mare parte din cei care muncesc în străinătate n-au nicio treabă cu șofatul și, când se întorc în țară, produc o grămadă de accidente.
 • A doua, cu o mașină de la școala de șoferi, în plină iarnă. Mereu m-am întrebat ce e în capul instructorilor atunci când pleacă la drum cu elevii lor în plină iarnă, când străduțele sunt pline de zăpadă și de șanțuri periculoase sub care se adăpostește gheața.

pe sens unic in bacau

scoala de soferi iarna in bacau

6 comentarii la “Două scurte de pe aceeași stradă”

 1. vallian 25 Decembrie 2012 at 22:12 Permalink

  deci cand e iarna, ar trebui sa intre in “vacanta” scolile de soferi ?
  si instructorii ?

  oare nu au nevoie si instructorii aia de un ban de sarbatori ?

  oare elevii de la scolile de soferi nu trebuie sa invete si cum se conduce iarna, cand e mai greu si mai periculos ?! sau ii invatam numai vara, cziua, cand nu ploua, etc, iar apoi dupa examen, fie ce-o fi ! :))

  • Adi C 25 Decembrie 2012 at 22:22 Permalink

   Le zice bine Kristofer. E greu sa ii ceri unuia care abia a pus mana pe volan sa se descurce prin troiene. Asta necesita experienta si multa atentie, plus ceva skill, care nu poate fi dobandit decat in timp.

   • Marius 26 Decembrie 2012 at 02:51 Permalink

    E buna vorba aia “cel mai bun sofer se face pe Dacia 1300”. Ce facem atunci cand avem doar soferi de vara, care n-au vazut in viata lor 1g sub roti? Si asa o gramada de idioti iau carnetul fara sa aiba habar despre ce inseamna sa fii sofer. Ce iti place sa vezi? Picati la examen sau picati prin intersectii, asezati la marginea drumului la numaratoare? Sa mai mearga pe jos. O bicicleta. Un autobuz. Masinile-s scumpe…

 2. motolady 26 Decembrie 2012 at 12:07 Permalink

  Foarte bine ca se invata direct iarna. Daca se descurca pe gheata si zapada, se descurca si pe asfalt. Invers nu prea. Adi, daca esti atent si mergi incet, n-ai ce sa patesti, oricat de incepator ai fi.

  Prima oara am condus iarna, prin poligon (inainte de a incepe scoala de soferi). Era mult mai urat decat pe sosea. Am ramas si inzapezita cu masina cu tot (incercam s-o parchez). M-am invatat cum sa ies, am mers catinel si in urmatorul am mi-o venit foarte usor sa conduc iarna.

 3. Radu 28 Decembrie 2012 at 01:27 Permalink

  In afara inveti soferie…aici la noi probabil sa suntem cei mai prosti soferi din Europa,nu stiu Macedonenii si Albanezii daca sunt mai prosti ca noi!Cand ajungi sa te obisnuiesti sa conduci intr-o tara civilizata si ajungi in jungla asta de trafic unde sunt 2 masini si alea merg bara la bara,nu stiu sa schimbe sensurile de mers,nu stiu sa abordeze un sens iratoriu,nu stiu sa conduca preventiv…normal ca fac accidente!

 4. Bogdan (LaObiect.com) 28 Decembrie 2012 at 11:11 Permalink

  Se spune ca cei care fac iarna scoala de soferi sunt cu mult mai experimentati decat cei care invata in restul anului.


Lasa un comentariu