Două scurte: MiG-ul adus în sensul giratoriu și un zvon despre violarea spațiului aerian românesc

Miercuri, 31 Iulie 2013 | Bacau, foto | 1 comentariu

1. A fost adus MiG-ul în sensul giratoriu de la ieșirea din Bacău spre Onești. Pentru “geeks”, numărul de înmatriculare al MiG-ului 21 US care va fi urcat pe scheletul metalic din mijlocul sensului giratoriu este 5721. Mai multe detalii aveți în articolul pe care l-am scris la demararea lucrărilor. Poze de astăzi, mai jos.

2. Mircea Dușa, Ministrul Apărării, a declarat astăzi, în contextul necesității achiziționării avioanelor F-16, că spațiul aerian al României este adesea forțat de aeronave străine fără aprobare de survol. Exagerată sau nu, declarația nu este una atât de iresponsabilă precum se vorbește pe la televizor, ci chiar adevărată.

Să vă dau un exemplu în acest sens. Mai țineți minte farsa de 1 Aprilie a Ziarului de Bacău din 2009? Ei bine, a fost o glumă care nu prea le-a plăcut celor de la Baza 95 Aeriană Bacău. Niște surse din interior (foarte credibile și avizate) mi-au povestit că, înainte de această farsă, “s-a întâmplat” ca două avioane militare Sukhoi Su-27 să intre în spațiul aerian românesc.

Legenda spune că un aparat ucrainean s-a întors înainte de a intra în județul Neamț, în timp ce al doilea a înaintat și a venit până aproape de Bacău. Pentru că atunci era zi de zbor la Baza Aeriană 95 din Bacău, două MiG-uri au decolat de la Bacău și au reușit să intercepteze Sukhoiul deasupra Vasluiului. A fost un moment foarte dificil. Sukhoiul a ieșit din spațiul aerian românesc la granița cu Republica Moldova. Moldovenii nu au flotă aeriană militară.

miting aviatic bacau 2013-21

1 comentariu la “Două scurte: MiG-ul adus în sensul giratoriu și un zvon despre violarea spațiului aerian românesc”

  1. Remus 25 August 2014 at 14:31 Permalink

    Numarul de inmatriculare al mig-ului e 4109. 5721 e inmatriculare fictiva.


Lasa un comentariu