Dragoș Benea, ales președinte al PSD Bacău (foto + video)

Sambata, 30 Martie 2013 | Bacau, Politica | 1 comentariu

S-a vorbit destul despre Conferința județeană a PSD Bacău de ieri, 29 martie 2013, în urma căreia Dragoș Benea a preluat organizația județeană a Partidului Social Democrat de la Viorel Hrebenciuc. Victoria lui Dragoș Benea era de așteptat, zic eu.

Cine nu recunoaște faptul că Dragoș Benea este liderul stângii în spațiul bacovian ori nu își dă seama de realitatea politică locală, ori e răuvoitor, ori postac.

Rezultatul îl știți deja. Vi l-am oferit aseară, în timp real, atât pe Facebook, cât și pe Twitter. Dragoș Benea a fost votat liber de cei 850 de delegați, în unanimitate. Gabriel Vlase s-a retras din cursă, însă nu înainte de a-și rosti discursul acid. Mai jos puteți urmări fragmente din discursurile celor doi candidați.

Altfel ar fi arătat această organizație fără funcția de președinte de Consiliu Județean. […] Profit de ocazie pentru a evita orice fel de speculații și să îl felicit pe Viorel Hrebenciuc și pentru rezultatele de anul trecut, și pentru cele din trecut ale PSD Bacău. […] Voi face tot ce este posibil să nu existe gășculițe și bisericuțe în organizație. Asta chiar ține de președintele unei organizații. […] Sunt trist să constat că o competiție internă lasă urme mai adânci decât cu adversarii politici tradiționali, dar asta se întâmplă când îți alegi sfătuitori care anul trecut loveau partidul la alegerile locale. – Dragoș Benea, noul președinte al PSD Bacău și președinte CJ Bacău

Conferinta Judeteana PSD Bacau 2013-26

Eram dator astăzi să vin să vă spun în față acest lucru pentru că nu puteam să las la voia întâmplării această chestiune. […] Nu sunt șantajabil, nu am fost amenințat. […] Nu știu dacă, din perspectiva evenimentelor din Biroul Permanent de aseară, acest lucru ar aduce ceva bun organizației. Îmi retrag candidatura. Organizația va merge înainte, e mai bine așa pentru toți. […] Degeaba aș câștiga, dacă asta nu ar aduce avantaje acestei organizații. – Gabriel Vlase, deputat

La conferință au luat parte vicepremierul Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, europarlamentarul și purtatorul de cuvant al PSD Cătălin Ivan, Andrei Dolineaschi – președintele PSD Botoșani, Gheorghe Nichita, primar al mun. Iași, Cătălin Nechifor, președintele CJ Suceava, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui și Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.

Pentru că am avut prilejul de a urmări conferința până aproape de finalul ei, nu numai primele momente (nici acum nu am înțeles rostul evacuării presei din sală după jumătate de oră, chiar nu era nimic de ascuns), am zis că ar fi păcat să nu public o galerie foto cu cele mai interesante fotografii pe care le-am realizat vineri la Teatrul de Vară.

1 comentariu la “Dragoș Benea, ales președinte al PSD Bacău (foto + video)”


Lasa un comentariu