Dragoş Benea, premiat la Zece pentru România pentru DJ 252

Aproape 30 000 de locuitori, peste 100 de agenţi economici cărora li se optimizează atât activitatea, cât şi circulaţia bunurilor, 23 de milioane de euro, 55 km, cel mai lung drum judeţean modernizat din Moldova. Pe scurt, Drumul Judeţean 252. Pentru asta a primit preşedintele Consiliului Judeţean Bacău – Dragoş Benea premiul pentru Dezvoltare urbană şi comunitară la Gala Regională „Zece pentru România”.

Pentru unii pare un fleac această realizare. Aceştia nu ştiu, însă, că zona de est a judeţului Bacău, unde este situat DJ 252, este una dintre cele mai defavorizate zone din Moldova. Reabilitarea drumului este, pentru locuitorii din comunele Parincea, Găliceana, Huruieşti, Dănceşti, Dealu Morii, Tătărăşti şi Ungureni, aur curat.

Acum, localnicii au cizmele curate şi circulă prin satele lor fără grija autoturismelor care erau nevoite până nu demult să iasă de pe carosabil pentru a ocoli gropile. De asemenea, copiii lor ajung acum la şcoală mult mai repede. Au pe unde. Reducerea costurilor de transport de mărfuri şi călători, îmbunătăţirea accesului pe pieţele locale şi regionale pentru agenţii economici şi facilitarea mobilităţii populaţiei sunt doar o parte dintre scopurile pe care DJ 252 le-a atins când drumul a fost dat în folosinţă.

Să ne gândim şi la impactul pe care îl are un astfel de drum asupra stării generale de spirit a locuitorilor acestor comune. Una e să vezi că prin faţa casei tale trece un drum cu pietriş care la prima ploaie devine mocirlă şi altceva este să observi că după ploaie totul este curat şi că poţi ieşi fără probleme să cumperi o pâine.

Încercaţi să vă puneţi în pielea localnicilor şi veţi vedea de ce acest drum este atât de important. Să sporeşti confortul într-un mod ca acesta pentru 30 000 de locuitori din 7 comune este de lăudat.

În altă ordine de idei, vă mai amintiţi live chat-ul cu Dragoş Benea de anul trecut? Dar întâlnirea acestuia cu bloggerii?

One thought on “Dragoş Benea, premiat la Zece pentru România pentru DJ 252

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *