Dragoș Luchian și-a lansat candidatura fără să ne spună ce vrea să facă “pentru Bacău”

Duminica, 21 Februarie 2016 | Bacau, foto, Politica | 2 comentarii

Ieri m-am dus și eu la lansarea candidatului PNL la Primăria Bacău, Dragoș Luchian, eveniment la care au fost prezenți inclusiv Alina Gorghiu și Vasile Blaga, cei doi copreședinți ai partidului căruia Luchian a rămas fidel de-a lungul timpului. Acesta este unul dintre puținele lucruri pozitive care mi-au atras atenția ieri vizavi de Dragoș Luchian. În rest, multă aparență și zero esență.

Sală plină, oameni aduși mai mult sau mai puțin cu forța și cu autobuzele, poezii recitate pe scenă în așteptarea liderilor de la București și o mulțime de lozinci și momente artificiale de care toată lumea e sătulă. Treaba cu pupatul și îmbrățișatul copilului de la sfârșit nu-l prinde deloc pe Dragoș Luchian, sosia locală a lui Klaus Iohannis. Pe cât de votabil arată, pe atât de departe de ceea ce a reușit Iohannis la Sibiu este candidatul PNL Bacău la primărie.

lansare dragos luchian primaria bacau 2016-17

Ieri, pe scena Teatrului de Vară, Dragoș Luchian nu doar că și-a asumat întreaga administrație liberală, ci a recunoscut că la vremea respectivă i se delegaseră principalele atribuții din Primăria Bacău. Totuși, a ținut să le transmită membrilor PNL că nu ar trebui să le fie rușine de apartenența la acest partid. Dar de ce a simțit, oare, nevoia să spună acest lucru? Cumva pentru că primarul al cărui viceprimar a fost are deja o condamnare pentru fapte de corupție comise în timpul mandatului său? Sau din cauza corupților din PNL Bacău?

La ipocrizie, la minciuni, la lozinci și discursuri false mă așteptam, însă nu credeam că Luchian va rata testul administrației, domeniu în care se tot laudă că are experiență. N-a spus în discursul său nici măcar 3 lucruri concrete pe care vrea să le facă pentru Bacău. Unde este “proiectul pentru Bacău” pe care îl tot enunță enunțează, nu știu.


video via ZDBC.ro

Pentru că Luchian n-a avut conținut, o să preiau doar câteva dintre lozincile pe care Dragoș Luchian le-a livrat unei săli parcă dezamăgite:

 • Stavarache a confirmat, dar din salvatorul de odinioară au rămas amintirile și unele dezamăgiri personale.
 • Bacăul trebuie să redevină o forță economică în regiunea Moldovei și suntem convinși că viitorul guvern liberal ne va ajuta.
 • Pe principii liberale să construim nu doar un oraș, ci o comunitate dinamică și prosperă. Să atragem investiții, să stimulăm spiritul antreprenorial.
 • Liberalismul este cea mai puternică măsură de protecție socială.
 • PSD nu trebuie să pună mâna pe acest oraș și stafia lui Hrebenciuc să bântuie din nou Bacăul.

Ca tabloul să fie complet, evenimentul de lansare s-a încheiat cu imnul PDL, “Verde înrourat”.

2 comentarii la “Dragoș Luchian și-a lansat candidatura fără să ne spună ce vrea să facă “pentru Bacău””

 1. Florentina 21 Februarie 2016 at 16:17 Permalink

  A pupat copiiii? Le-a cerut iertare pentru abuzul in serviciu care le- afectat fericirea ?acesti copii s-ar fi relaxat sanatos in piscina pt. Ei de pe insula ,daca banii pt amenajarea ei nu s-ar fiurat.

 2. Isabela C 26 Februarie 2016 at 13:18 Permalink

  Dl. Luchian a dat posibilitatea bacauanilor sa-si exprime orice nemultumire fata de oras pe niste panouri instalate in diferite zone. Langa panouri erau “voluntari” care sustineau ca reprezinta Serviciul de Ambulanta Bacau, si ca aceasta institutie, numai ea stie de ce, centralizeaza nemultumirile noastre. Am insistat sa mi se confirme ca nu este o actiune politica, pentru ca nu imi doresc sa fiu implicata, voluntara m-a asigurat, dupa care am scris si eu ceva. Ulterior, sigla de pe panouri am regasit-o pe bannerele electorale ale dl. Luchian. Rusine sa va fie, deja incercati sa manipulati bacauanii si nici macar n-a inceput bine campania!


Lasa un comentariu