DSP-ul e in plop

Luni, 26 Iulie 2010 | Bacau, Pareri personale | 4 comentarii

Joi, 22 iulie, un copac din Parcul Trandafirilor a cazut peste trei persoane care stateau pe banca, acestea fiind ranite. Ce credeti ca a facut Directia de Salubrizare si Spatii Verzi a mun. Bacau dupa caderea acestei salcii? Au taiat alte doua, asa, preventiv, chiar daca ele nu reprezentau un risc pentru trecatori.

Crima. Nu zicea nimeni nimic daca una dintre salcii avea o mare importanta culturala. O semnatura data la repezeala a facut ca Salcia lui Bacovia sa fie taiata. Inima Bacaului caracterizeaza acest gest ca fiind criminal si are dreptate.

Ce ma intriga este declaratia doamnei Viorica Marcu, sefa Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau. Ea a declarat pentru 1 TV Bacau ca a avut doua variante: taierea salciilor sau inchiderea parcului. Poftim? Sa inchizi parcul doar pentru ca a cazut un copac? Acum stau si ma intreb cum l-ar fi inchis. Ar fi imprejmuit intregul parc cu gard inalt de 2m?

Sunt intrebari retorice care arata cat de competenti sunt multi dintre cei care ar trebui sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor unui oras. Totusi, o intrebare buna de pus este cine i-a pus pe tapet alegerea dintre taierea salciilor si inchiderea parcului. As fi curios sa vad raspunsul doamnei. Cred ca ar fi fost mult mai bine sa recunoasca faptul ca decizia taierii salciei a fost o greseala pe care si-o asuma.

Viorica Marcu a incheiat spunand ca “Bacovia traieste prin poezie“. Asta inseamna ca pentru sefa DSP n-ar fi o problema daca am darama toate casele memoriale sau daca am goli toate muzeele. Da-o naibii de cultura si da-l naibii de patrimoniu.

4 comentarii la “DSP-ul e in plop”

 1. Anonymous 26 Iulie 2010 at 16:21 Permalink

  Niste idioti…

 2. Anonymous 26 Iulie 2010 at 23:14 Permalink

  N-am cuvinte,defapt am dar prea dure de spus…

 3. Anonymous 26 Iulie 2010 at 23:19 Permalink

  Maine poimaine ii da si statuia jos,si casa lui Alecsandri e vai de…

 4. Anonymous 26 Iulie 2010 at 23:41 Permalink

  Consilier Local,

  Viorica Marcu : o PROASTA care NU gandeste nici cat un copil cu capul pe umeri, de 7ani, care tine la jucariile lui.

  Daca ea spune ca "Bacovia traieste prin poezie", "scumpa doamna" cand mori sa ne anunti pe toti ca sa venim sa-ti stricam cavoul, pentru ca emiti prea multe mirosuri… ca sa le zic celor din jurul neamurilor tale "ca existi cu sau fara cavou"… TARE NU!?

  CU SIGURANTA NU AI RESPONSABILITATI si SIGUR NU AI SA FII TRASA LA RASPUNDERE pentru prostia ta si minciunilor spuse… Bag mana in foc ca ai sa dai vina pe cel/cei care au taiat copacul… desi, comanda a plecat de la tine.

  Cu siguranta oamenii care au fost loviti din nefericire, ar fi inteles, si nu ar fi fost mare scandal, si sigur putea administratia locala sa imprejmuiasca copacul/copacii respectivi si viata sa fi frumoasa. Dar nu… 😐

  Era si tare greu sa tratati acel copac, si sa luati ca exemplu TEIUL LUI EMINESCU din IASI… dar e mai usor si putin costisitor in buzunarele dumneavoastra, SA-L TAIATI, decat sa mai existe un MIC punct turistic, atat cat era el de MIC, dar cu mare putere SENTIMENTALA, si sa fi facut o mica imprejurime inchisa in jurul copacului SI NU TOT PARCUL, dupa cum ati spus.

  La fel ca si casa din spatele unui CLUB de BILIARD (stiti bine care casa).

  ASTA E ADMINISTRATIA STAVARACHE SI LOCALA…

  Pacat ca mai sunt si oameni buni, care stau in umbra si votam IDIOTI sau ALEGEM pe mici, paine, mingi de fotbal, fulare si cuvinte desarte si lista continua.

  P.S. Sa ne spui cand mori, ca sa stim sa-ti stricam cavoul, ca de "Marcu e o ANALFABETA/PROASTA de cand s-a nascut" si o s-o stim bine cu toti de azi in colo.


Lasa un comentariu