O “Duminică Lejeră” și alternativă la Buhuși

Joi, 11 August 2016 | Bacau, foto | 2 comentarii

În duminica de pe 31 iulie, când eu încă eram prin Turcia, la Buhuși (jud. Bacău) a avut loc, la inițiativa Asociației Colectivul pentru Sustenabilitate (Colectiv S), un eveniment inedit de cultură alternativă.

Intitulat “Duminica Lejeră”, evenimentul a însemnat pentru cei peste 30 de buhușeni veniți să experimenteze o altfel de duminică un schimb de haine și donații de obiecte, o bibliotecă alternativă, spectacole live și o prezentare despre comunități intenționale europene.

Cea mai tare chestie a fost Swap Market, concept bazat pe schimbul de obiecte nefolosite în comunitate ce încurajează 3 lucruri:

  • repunerea în valoare a unor obiecte care ar fi fost până la urmă aruncate;
  • anti-consumerismul;
  • economia socială și schimbul în comunitate.

spatiul de la fostul Zoo - un eveniment Colectiv S

În plus, trupa locală de liceeni “Promoția 13” a susținut un concert live despre pericolele adicției alcoolului pe ritmuri de hip-hop, un jurnalist freelancer născut în Buhuși a susținut o prezentare foto despre diversitatea comunităților din Europa (Jurnal Nomad), iar participanții au avut ocazia sâ răsfoiască publicații nu tocmai mainstream din România și de peste hotare.

Aștept cu interes următoarele evenimente ale Colectiv S!

Colectiv S (www.colectivs.ro) este o asociație non-profit înființată iniţial în 2007 în oraşul Buhuşi, care contribuie la dezvoltarea durabilă a societăţii, având ca scop crearea de comunități informate, responsabile și active printr-o abordare integrată între urmatoarele domenii de activitate: SOCIAL, CULTURAL, MEDIU şi ECONOMIE SOCIALĂ.

În 2016, board-ul nou al Asociaţiei format din tineri localnici şi internaţionali, a pornit proiecte în spiritul sustenabilităţii şi responsabilităţii sociale în oraş şi zonele limitrofe ale judeţelor Bacău şi Neamţ, printre care menţionăm: PEDALIER – primul club de ciclo-turism buhuşean, PATRULA DE MEDIU, clubul de teatru ConACT şi activităţi de lobby şi advocacy.

swap market la buhusi

swap market principii de functionare

Live cu trupa locala Promotia 13

Eveniment Duminica Lejera la Buhusi

Biblioteca alternativa Buhusi

Eveniment de duminica la Buhusi

2 comentarii la “O “Duminică Lejeră” și alternativă la Buhuși”

  1. Maria 11 August 2016 at 18:02 Permalink

    uau, se intampla chestii in Buhusi.. that’s new!

  2. rodica 11 August 2016 at 19:18 Permalink

    felicitari ..bravo si la mai multe evenimente de acest fel .. este o schimbare in bine ..SUCCES IN CONTINUARE


Lasa un comentariu