Elevii navetiști din Bacău nu pot ajunge la școală. Consiliul Județean, aveți legătura!

Miercuri, 30 Septembrie 2020 | Bacau | 5 comentarii

Eu înțeleg că e mare sărbătoare la Consiliul Județean după ce PSD și-a asigurat încă patru ani la cârma județului, dar le solicit public actualului și viitorului președinte să facă de urgență demersurile necesare pentru ca elevii navetiști să beneficieze de transport gratuit de la și spre școală, așa cum le dă Legea educației dreptul.

V-ați ocupat de campania electorală, dar pe acești elevi i-ați uitat și acum mulți au ajuns în imposibilitatea de a se urca în mijloacele care asigură transportul pe rutele județene chiar și dacă vor să plătească biletul.

De ce? Transportatorilor le este frică să fie amendați că nu oferă gratuitate, gratuitate care poate fi asigurată doar dacă CJ oferă compensațiile necesare și asigură cadrul necesar printr-o hotărâre adoptată în acest sens. Ce au făcut până acum, nu știu.

Situația este critică și v-o spun pentru că vin de la ședința Consiliului de Administrație al unui liceu din municipiul Bacău cu elevi care într-o majoritate covârșitoare fac naveta zilnic ca să ajungă la cursuri. Mulți dintre părinții lor nu au resursele financiare necesare și afirmă că vor fi nevoiți să își țină copiii acasă.

Din păcate, toate frâiele sunt la Consiliul Județean în privința transportului județean. Liceele și-au făcut treaba și au trimis situațiile cu elevii navetiști, acum e rândul autorităților județene să asigure cadrul. Cât mai repede, că încep elevii care învață în municipiul Bacău să se lase de școală pentru că nu au cum să ajungă la cursuri!

5 comentarii la “Elevii navetiști din Bacău nu pot ajunge la școală. Consiliul Județean, aveți legătura!”

 1. Adriana 2 Octombrie 2020 at 09:57 Permalink

  Cred ca este momentul sa-ti cauti preocupari din alta zona – nu mai esti reprezentantul elevilor ci ai candidat pt functia de viceprimar al Municipiului Bacau. Asteptam sa vedem alte reactii de la tine, care speram sa nu mearga pe aceasi directie ca cele ale lui Necula la inceputul mandatului (să dea vina pe fosta administratie pt faptul ca el nu face nimic).

  • Kristofer 2 Octombrie 2020 at 12:38 Permalink

   Ca ales local, preocuparea mea sunt și elevii care învață în municipiul Bacău și care nu pot ajunge la școală pentru că cineva la CJ nu și-a făcut treaba. Și e datoria mea să reacționez și birocratic, și public, pentru rezolvarea urgentă a problemei.

 2. S_m 2 Octombrie 2020 at 13:15 Permalink

  Cred că ar trebui să îți revizuiești un pic comentariul tău, Adriana. Din câte știu, Cristian Ghinghes nu a candidat pentru funcția de viceprimar al Municipiului Bacău. Și articolul în cauză este de actualitate. Așa ca, te rog eu ca pe viitor, sa stai jos Adriana.

 3. S_m 2 Octombrie 2020 at 13:16 Permalink

  Cei care au candidat la aceste alegeri au fost pentru funcția de primar, consilieri locali, președinte CJ și consilieri județeni. Poate tu ai votat și pentru viceprimar.

  • Adriana 5 Octombrie 2020 at 13:26 Permalink

   Fara a dori sa te jignesc, iti recomand sa depasesti nivelul de EU STIU MAI BINE si sa accepti ca mai sunt si alte opinii decat propria te opinie. Nici nu vreau sa comentez despre afirmatia ta, pentru ca daca tu iti inchipui ca alegatorii pot fi usor manipulati de niste inversari de cuvinte si de semantica, te asigur ca nu este cazul meu. Dl Ghinghes a candidat pt functia de Viceprimar in echipa cu Lucian Viziteu Primar. Nu merge sa-mi spui acum ca noi nu l-am ales si pe el, si ca Primarul ales are posibilitatea sa decida dupa cum vrea el….noi am ales o echipa formata din 2 oameni, pt ca asa ne-au cerut.
   Promisiunea trebuie respectata.


Lasa un comentariu