Se caută elevi și părinți voluntari pentru analizarea regulamentelor școlare din Bacău

Marti, 7 Mai 2019 | Bacau | Comenteaza

Eu nu mi-aș duce copiii, atunci când voi avea, la o școală care să interzică îmbrățișările pe motiv că ar fi “comportament neadecvat excesiv”. Sau care să rețină telefoanele elevilor până la proxima vacanță. Sau care să interzică tunsorile asimetrice (vă dați seama ce ghinion pe cei cu vârtej în față, așa, ca mine).

Sau care să transforme cadrele didactice în agenți constatatori care să amendeze părinții pentru eventualele absențe ocazionale ale elevilor. Sau care să-i pună pe elevi să desfășoare diverse munci în folosul școlii.

Prevederile astea există în regulamentele unităților de învățământ din Timișoara și au fost identificate foarte bine de elevii reprezentanți de acolo. Multe voci îmi spun că există probleme asemănătoare și în școlile și liceele din Bacău, iar la chestiuni de genul acesta, mai ales că la începuturile mele civice am fost reprezentant al elevilor, nu pot sta deoparte

Așadar, voi face și eu asta pentru unitățile de învățământ Bacău (în lipsa acțiunilor diverselor structuri de tineret care cu asta ar trebui să se ocupe), așa că aștept voluntari! Atât elevi, cât și părinți. Doritorii mă pot anunța aici sau pe Facebook.

Despre celelalte aberații găsite de CJE Timiș puteți citi aici, într-un articol pe care l-am publicat azi pe România Curată. Sunt niște tineri de toată isprava și curajul lor mă bucură nespus de mult.

cje-timis-2019-e1557227290790

Lasa un comentariu