Elevii au drepturi, dar nu toti

Joi, 6 Ianuarie 2011 | Pareri personale | 2 comentarii

Ca tot suntem in perioada in care opinia publica dezbate frenetic noua lege a invatamantului, vreau sa comentez o situatie care stiu ca este prezenta in mai multe licee din Bacau, si nu numai.

Atat noua, cat si actuala lege a educatiei prin H.G. nr. 81/2010, prevad ca presedintele elevilor din fiecare institutie de invatamant, ales prin vot direct de catre elevi, sa participe in consiliile de administratie ale scolilor. Mai mult de atat, acestia au drept de vot acolo. Legea mai spune ca sedintele nu pot incepe fara prezenta unui elev.

Ei bine, in ciuda faptului ca directorii cunosc legea si stiu ca sunt obligati sa implice un elev in consiliul de administratie, acestia se fac ca ploua. In multe dintre liceele din Bacau elevii sunt ocoliti atunci cand vine vorba despre treburile ce tin de administrarea scolii.

Cand elevii stiu ca au dreptul de a se implica in consiliul de administratie directorii ori le arata usa, ori ii mint si le spun ca ii vor chema de fiecare data cand consiliul se va intruni. La mine nu e cazul. Eu sunt reprezentatul elevilor pe scoala si sunt chemat la sedintele consiliului de administratie, dar la licee chiar de renume din oras elevilor nu li se acorda acest drept. Care ar fi motivul? Simplu. Au business-urile lor si nu vor sa fie deranjati sau obstructionati in vreun fel.

2 comentarii la “Elevii au drepturi, dar nu toti”

  1. Anonymous 6 Ianuarie 2011 at 19:23 Permalink

    Asa este si in Economic : fostul presedinte al consiliului elevilor , nu numai ca nu era chemat, dar nici nu se interesa de acest consiliu administrativ . La un moment dat am intrebat un profesor din consiuliul de administratie daca a vazut la sedinte vriun reprezentant al elevilor … acel profesor mi-a raspuns ca nici nu a auzit de acel reprezentant care avea o vechime de aproximativ 4 ani pe aceasta functie , iar la sedinte au fost doar profesorii… Oricum faza e ca acum actualul presedinte e ruda cu fostul si cred ca nu o sa se schimbe mare lucru…si elevii tot la fel de discriminati vor fii ca si pana acum…

  2. Anonymous 6 Ianuarie 2011 at 19:28 Permalink

    Apropo de alegerea presedintelui consiliului elevilor prin votul direct al elevilor… In Economic nu s-a tinut cont de vrio 270 de voturi , care au fost anulate pe motiv ca s-au fraudat alegerile ( chestia e ca directoare nu a dorit sa fie cel cu atatea voturi presedinte ) si astfel s-a inscenat totul…Normal zic eu era sa se faca alte alegeri …dar fiindca urmatoarea candidata era chiar verisoara fostului presedinte nu s-a luat in calcul varianta aceasta…


Lasa un comentariu