Emil Lassaria – Balada este imnul FOTE 2013

Sambata, 9 Februarie 2013 | muzica, stiri | Comenteaza

In perioada 17-22 februarie 2013 are loc, la Brașov, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013. Fiind catalogata drept cea mai mare competiție sportivă care a fost organizată vreodată în țara noastră, FOTE va aduna în stațiunile montane Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Râșnov și Brașov nu mai puțin de 1500 de sportivi din 45 de țări.

N-am să vă vorbesc despre talmeș-balmeșul organizatoric deoarece au făcut-o deja cei din mass-media. În esență, organizatorii au dormit patru ani și s-au trezit în ultima lună că trebuie să pună osul serios la treabă. Nu o spun eu și nici presa, ci Katerina Nykova (Cehia) și Guro Lum (Norvegia), din partea Comitetului Olimpic European.

FOTE2013

Foarte, foarte tare mi se pare alegerea Comitetului de Organizare a Festivalului Olimpic pentru melodia oficială a FOTE 2013. Aceasta este “Balada” lui Ciprian Porumbescu, prelucrată de DJ-ul român Emil Lassaria.

Ne uităm în trecut și observăm că au trecut 5 ani de când Balada lui Lassaria a făcut performanță în clasamentele posturilor de muzică electronică din România. A intrat în playlist-ul Radio DEEA (acum Vibe FM) în martie 2008, iar în aprilie deja se situa în fruntea clasamentului 20 Vibes. Coverul lui Emil Lassaria a ocupat prima poziție în Top 20 Vibe FM timp o lună de zile, iar la finele anului a fost votată de către ascultătorii postului de radio drept una dintre piesele anului 2008.

Lasa un comentariu