Dacă aveți energie pentru fapte bune, haideți cu mine să reabilităm 12 case pentru copii!

Marti, 10 Iunie 2014 | Pareri personale | Comenteaza

Am tot făcut voluntariat, am dat o mână de ajutor pe unde am putut, dar până acum nu am avut șansa de a o face construind ceva efectiv cu mâna mea. Însă de azi într-o săptămână voi fi în SOS Satele Copiilor unde, alături de voluntarii GDF Suez Energy România, voi ajuta la reabilitarea a 12 case sociale, încercând să îmbunătățim împreună viețile celor 134 de locuitori ai complexului.

Programul se numește “Totul începe acasă”, este derulat de GDF SUEZ Energy România, Fundația GDF SUEZ și Habitat for Humanity România și, cu ajutorul voluntarilor, cele 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din Calea Floreasca, nr. 165 vor fi renovate și eficientizate energetic până la sfârșitul acestui an.

energie pentru fapte bune totul incepe acasa

Cum? Izolează acoperișurile și nivelele superioare, instalează dispozitive de contorizare a consumului individual de gaz pentru fiecare locuință, înlocuiesc ușile și ferestrele, realizează izolația termică exterioară și înlocuiesc centralele termice. Detalii suplimentare găsiți pe site-ul proiectului.

Vestea bună este că nu merg singur pe șantier, ci voi putea lua alți doi bloggeri cu mine pentru o zi în SOS Satele Copiilor din București. Pentru bloggerii doritori, trebuie să scrieți un articol pe blogul vostru în care să spuneți de ce vă doriți să participați la acțiune, după care să postați linkul într-un comentariu la acest articol. Nimic mai mult. Priviți asta așa cum fac eu, ca o mare satisfacție că pot ajuta 134 de oameni.

Pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și de învățare pentru cei 134 de beneficiari (dintre care 80 de copii, plus asistenți sociali și părinți), GDF SUEZ Energy România și Fundația GDF SUEZ România au contribuit cu 300.000 de euro. Parteneriatul cu Habitat for Humanity România și SOS Satele Copiilor România face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, Energie pentru Fapte Bune.

voluntariat satele copiilor gdf suez

Lasa un comentariu