Un eveniment care ar trebui să fie o obișnuință: o oră pentru cartierul “Bistrița Lac”

Marti, 23 Aprilie 2019 | Bacau | 2 comentarii

Spațiul comunitar și de coworking Nest Hub își provoacă vecinii din cartierul Bistrița Lac la un eveniment inedit pe care mi-ar plăcea să îl văd mai degrabă o obișnuință decât să fie văzut la rang de eveniment atât de special încât să fie o știre: o oră pentru cartier, unde locuitorii sunt invitați să fie parte a campaniei de curățenie și înfrumusețare ale perimetrului fiecărei scări de bloc.

Câteva dintre activitățile propuse de organizatori:
– curățenia spațiului verde;
– văruire copacilor;
– colectarea deșeurilor;
– plantarea spațiului verde;
– crearea spațiilor de joacă;
– crearea spațiilor de relaxare și socializare.

cartier bistrita lac bacau

Cei mai gospodari vecini vor fi premiați cu o plachetă la intrare în scară cu titlul de “cea mai frumoasă scară de bloc din cartierul Bistrița Lac”. De asemenea, vor fi amplasate pancarte de informare la fiecare intrare în cartier cu mesajul ”Bine ați venit în cartierul Bistrița Lac” și vor fi amplasate la toate scarile de bloc autocolante cu noua identitate vizuală a cartierului!

Astfel, cei de la Nest Hub speră la participarea a cât mai mulți oameni pentru crearea primului branding de cartier din municipiul Bacău.

În același timp, am și eu o speranță: ca Primăria Bacău să se trezească și factorii de decizie să conștientizeze că este în primul rând treaba municipalității ca spațiile publice din cartiere să fie îngrijite, începând cu pavelele distruse, gurile de canal neacoperite, asfaltul turnat care lasă loc bălților, copacii necurățați sau, dimpotrivă, toaletați dezastruos și așa mai departe. De asemenea, poate fi pus la dispoziția asociațiilor de proprietari un fond cu finanțări nerambursabile pentru sprijinirea diverselor activități comunitare de cartier/de bloc/de scară.

ora cartier bistrita lac

2 comentarii la “Un eveniment care ar trebui să fie o obișnuință: o oră pentru cartierul “Bistrița Lac””

  1. ion popescu 23 Aprilie 2019 at 16:32 Permalink

    Deja am facut de o luna toate astea. S-a trezit si ONGul tocator aiurea de bani proveniti de aiurea dupa o luna. Si ce nume pur romanesc are!

  2. Andi 23 Aprilie 2019 at 17:46 Permalink

    n-ar fi mai frumos ca ONG-urile sa se ia de primarie de ce nu isi face treaba decat.. asta face soțietatea țivila in lumea civilizata!


Lasa un comentariu