Începem exproprierile pentru reabilitarea clădirii Teatrului Municipal Bacovia

Ca titular al atribuțiilor privind administrarea și inventarierea patrimoniului, am semnat astăzi referatul pentru inițierea procedurilor de expropriere a imobilului – monument istoric „Hotel Athenee Palace” (Hotel Central), clădire aflată deasupra Teatrului Municipal Bacovia și care trebuie să ajungă cât mai curând în proprietatea municipiului astfel încât să demarăm lucrările de conservare și protejare de interes public local.

Ca să fiu mai exact, clădirea Hotelului Central este lipită de cea a Teatrului Municipal Bacovia și, după preluare și reabilitare, ar putea fi locul ideal pentru cazarea artiștilor care au spectacole în municipiul Bacău, pe bani publici, pentru care deseori municipalitatea decontează sume deloc de neglijat.

Imobilul însă are nevoie de reparații capitale, de modernizarea spațiilor existente, dar și de reabilitarea fațadei, în conformitate cu proiectul inițial. Pentru acestea, în bugetul de anul acesta a fost prevăzută suma de 1,8 milioane lei.

După acest referat, urmează ca proiectul de inițiere a procedurilor de expropriere să fie supus votului Consiliului Local, fiind nevoie de o majoritate calificată (de două treimi din numărul consilierilor locali în funcție). Momentul ales este unul oportun întrucât proprietarul clădirii este în stare de lichidare judiciară.

Sper să putem conta nu doar pe susținerea cetățenilor, ci și pe votul tuturor consilierilor locali, astfel încât împreună să salvăm această clădire reprezentativă pentru istoria și patrimoniul cultural construit din municipiul Bacău.

teatrul bacovia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *