Familia in mentalul colectiv al tinerilor

Vineri, 28 Ianuarie 2011 | Pareri personale | 2 comentarii

Una din multele discutii din cadrul cursului de formare de la Sinaia face referire la valorile si idealurile tinerilor din ziua de astazi. Ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca atunci cand a venit vorba de prioritati in viata, cei mai multi au pus pe prima pozitie familia.

Ok, poate ca omul este creat pentru a se inmulti si implicit pentru a intemeia o familie, dar ca tanar mi se pare mult mai normal ca la inceputul vietii sa ai in vedere construirea unei cariere si asigurarea unui trai decent. Sa te gandesti la copii si la un partener de viata intre 17 si 23 de ani este prematur.

Eu n-am nicio problema cu oamenii care aleg sa se aseze la casa lor imediat dupa liceu sau in timpul facultatii, dar sunt de parere ca asta ar trebui sa se intample abia dupa ce ai siguranta financiara necesara punerii bazelor unei familii si sustinerii ei.

Ma veti intreba ce valori primeaza pentru mine in momentul de fata. Siguranta economica, o cariera de succes, inteligenta, curatenie si o buna conditie fizica. Nu zic ca toti tinerii trebuie sa gandeasca la fel ca mine, dar cred ca eu iau lucrurile asa cum trebuie sa le ia un tanar cel putin normal la cap in secolul 21.

2 comentarii la “Familia in mentalul colectiv al tinerilor”

  1. Madalina 28 Ianuarie 2011 at 01:14 Permalink

    Cand ai sa reusesti sa-ti deschizi sufletul si inima in fata anumitor lucruri pe care acum nu le poti intelege, vei realiza ce e cu aceste valori.

  2. andreea toma 28 Ianuarie 2011 at 10:31 Permalink

    totusi cariera de succes, siguranta economica, undeva in subconstient le doresti tot in vederea intemeierii unei familii careia sa ii oferi o stabilitate. deci mi se pare normal ca familia sa constituie o prioritate, iar celelalte valori de care spui tu sa reprezinte un fel de pietre de temelie. practic, nu poti fi fericit pe deplin dedicandu-te exclusiv carierei. implinirea sufleteasca vine din alte parti. parerea mea


Lasa un comentariu