Faza filmata: un onestean si-a platit amenda cu monede

Marti, 8 Martie 2011 | Pareri personale, Video | 2 comentarii

Teoretic, daca un cetatean primeste o amenda, acesta se duce la primarie sau trezorerie si o poate plati cu ce fel de bani doreste. Este dreptul lui sa o faca atata vreme cat acolo are toti banii pe care ii datoreaza statului sau autoritatilor locale.

Practic, 90% din casieri te-ar da afara in suturi daca ai veni sa iti platesti darile cu pungi de 5, 10, respectiv 50 de bani, chiar daca nu au voie sa faca asta. Sa admitem prin absurd ca singurii bani pe care ii am sunt in monede. Datoria lor este sa imi primeasca maruntisul si sa il numere.

Din ciclul “asa da”. Zilele trecute unui onestean i-au fost blocate rotile masinii din cauza ca a parcat neregulamentar. Prin urmare, a fost nevoit sa plateasca amenda de 175 de lei. Cred ca omul era pregatit, nu degeaba s-a dus cu pungile de monede ca sa achite amenda. Interesant este ca faza de la asa-zisul ghiseu a fost filmata si postata pe YouTube. Mi-a placut reactia casierilor: ok, nu-i nici o problema, dar cine numara maruntisul?

2 comentarii la “Faza filmata: un onestean si-a platit amenda cu monede”

  1. Anonymous 9 Martie 2011 at 19:41 Permalink

    Asa da,daa…trebuie sa iti pui si intrebarea..intamplarea asta a schimbat traiul,destinul tarii? Eu zic ca nu. Initiativa asta este bine gandita dar nu schimba nimic cu 1 cu 2 persoane facand asa ceva.Lumea este prea ocupata cu subiecte de scandal gen Irinel si Columbeanca.Si daca s-ar practica genul asta de metode,nu ar dura prea mult timp.Asta e punctul meu de vedere.

  2. Anonymous 13 Martie 2011 at 00:34 Permalink

    eu nu ii mai pueam in saculeti .. ii puneam imprastiati pe toata masa .. cand intreba omu cati bani sunt acolo ii ziceam ca nustiu … ia si numara .. daca mai trebuie iti dau .. imi luam integrame de acasa si lasa omu sa numere daca a facut greseala sa se angajeze la amenzi .. sa ceara spor de stres la numarat bani sau sa-si dea demisia ..


Lasa un comentariu