Ferratum Grup, banca mobilă ce oferă credite rapide gratuite făcând apel la responsabilitate

Joi, 27 Iulie 2017 | stiri, Tineret | 2 comentarii

Interacționez cu băncile de mai bine de 10 ani, deci încă de pe vremea când eram adolescent. Nu știu dacă mai țineți minte, dar prin 2007-2008 s-a renunțat la acele cecuri voluminoase ce serveau la ridicarea alocației școlare, declanșându-se o întrecere aprigă între bănci.

Premiul cel mare era supremația instituțiilor financiare comerciale pe segmentul de elevi, principala miză nefiind acei puțini bani din alocații, ci câștigarea tinerilor drept clienți pe termen mediu și lung. Drept dovadă, contul meu bancar prin care efectuez principalele operațiuni financiare personale este cel deschis atunci, în adolescență.

Totuși, unde vreau să ajung este problema lipsei educației financiare și implicit a responsabilizării tinerilor cu privire la tot ceea ce înseamnă un cont sau orice alt produs bancar, cu toate drepturile și obligațiile pe care le presupune un contract cu orice fel de bancă. În afară de câteva proiecte locale și cu mult PR la bază, am constatat că puține bănci spre deloc fac demersuri la nivel de stat pentru asigurarea educației financiare în școala românească. Oare pentru că un consumator educat este mai ușor de… convins? Luați-o ca pe o întrebare retorică. :)

În schimb, am descoperit și entități financiare care, ce să vezi, chiar pe prima pagină a site-ului lor fac apel la o creditare responsabilă, explicându-le potențialilor clienți de ce este bine și de ce nu să apeleze la un credit, de exemplu Ferratum, o instituție financiară nebancară, acreditată de BNR pentru oferirea de credite, care vizează domeniul tehnologiei financiare, oferind credite de consum ce pot fi obținute exclusiv online în momentul în care apelați pentru prima oară la serviciile sale. Începând cu cel de-al-II-lea credit, puteți face solicitarea și prin sms.

ferratum fb

Ca să vă dau un exemplu, unul dintre produsele lor este creditul rapid gratuit, fără costuri, fără comisioane, deci presupune rambursarea acelorași bani pe care îi împrumutăm. Banii pot fi solicitați oricând, de oriunde, 100% online, urmând ca banii să fie virați în cont sau direct în numerar în aceeași zi. Evident, toate acestea în cazul unei decizii pozitive.

Așa cum v-am spus mai sus, Ferratum nu încurajează îndatorarea iresponsabilă, promovând educația financiară în exact aceeași fereastră unde își detaliază serviciile și produsele. Astfel, este precizat clar faptul că împrumuturile generează costuri suplimentare și că este indicat să apelați la ele doar în cazul unor urgențe financiare și când aveți posibilitatea să le rambursați la timp. Banii pot fi rambursați fără niciun comision doar la primul credit.

În cazul în care v-am făcut curioși, condițiile de creditare le găsiți tot pe site-ul lor. Chiar dacă nu aveți nevoie acum de un împrumut, e bine să le cunoașteți. Nu se știe niciodată când apare vreo situație neprevăzută.

2 comentarii la “Ferratum Grup, banca mobilă ce oferă credite rapide gratuite făcând apel la responsabilitate”

  1. Oli 27 Iulie 2017 at 22:03 Permalink

    se vede ca e advertorial, dar chiar m-ai facut interesat :) mai ales daca nu presupune costuri in anumite conditii

  2. Floarea 16 August 2019 at 12:55 Permalink

    Împrumuturile rapide ajută cu adevărat și este foarte convenabil.


Lasa un comentariu