Filmul Sierranevada se vede mâine în aer liber

Vineri, 16 Septembrie 2016 | Bacau | Comenteaza

La ultima ședință a Consiliului Local al municipiului Bacău, am aprobat și susținut în plen un proiect foarte drag mie, eveniment pe care cei de la Asociația “Ingenious Drama” (care, iată, nu mai e doar despre ID Fest) îl pregătesc de vreo 3 săptămâni sub umbrela Eye Film Festival.

E vorba despre o seară de film sub cerul liber care aduce în fața băcăuanilor filmul Sierranevada al lui Cristi Puiu, prezentat la Cannes și desemnat a fi propunerea României la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin.

Așadar, mâine, după Turul “Fii biciclist în fiecare zi!”, mergem în Parcul Catedralei, unde vom avea parte de o seară de proiecții de film sub cerul înstelat. Conform celor de le Eye Film Festival, filmul se va difuza în prezența unor reprezentanți ai peliculei românești: Marian Râlea, Ioana Crăciunescu și Marian Grigore. Aceștia vor răspunde întrebărilor publicului.

Pe lângă a menține publicul băcăuan conectat la universul festivalului “The Eye Film Festival”, proiectul își mai propune să aducă în atenția opiniei publice locale viitorul cinematografelor de stat din municipiul Bacău.

Evenimentele din cadrul Eye Film Festival au scopul de a impulsiona redeschiderea Cinematografului Central, pentru a readuce comunității bacăuane un loc plin de povești, unde să rămână în contact cu lumea vibrantă și diversă a filmului. Haideți să privim cu ochiul cinemagic Sieranevada și luând parte la campania Salvați Cinema Central, să ne pregătim împreună pentru următoarea ediție Eye Film Festival!

Ne vedem mâine acolo! Vestea bună e că se anunță o vreme călduroasă pentru această perioadă a anului. Eventul de pe Facebook îl găsiți aici.

Pentru curioși, contribuția municipiului Bacău proiect este de 10.000 de lei.

eye-film-festival-seara-film-sierranevada

Lasa un comentariu