Finala Eurovision 2013 – favoritele mele

Sambata, 18 Mai 2013 | muzica, Pareri personale | 1 comentariu

Diseară, Europa (și nu numai) este cu ochii pe concursul muzical Eurovision 2013. Aliniind 26 de piese în competiție, finala Eurovision are loc la Malmo, Suedia și începe la ora 22:00. Țara noastră este reprezentată, în urma selecției naționale din primăvară (la care am fost blogger oficial), de Cezar cu “It’s My Life”.

Mă număr printre cei care urmăresc an de an acest concurs, dar vă rog, nu mă puneți în postura de a-mi da cu părerea despre șansele noastre, ale României, căci apoi mă veți acuza de alte treburi. El e un tip foarte ok, însă pur și simplu nu îmi place cântecul lui Cezar Ouatu.

Cred că “It’s My Life” este un experiement nereușit. Spectacolul nostru vizual din semifinală mi-a plăcut, dar ținuta mi s-a părut nu ciudată, ci extrem de ciudată. Reacțiile pe Twitter la nivel internațional au fost… auch.

Favoritele mele sunt Margaret Berger (Norvegia) și “Only Love Survives” a lui Ryan Dolan din Irlanda, cea din urmă având un flavour trance extrem de interesant.

În rest:

  • e anul liniilor melodice frumoase, cu o mică doză de dramatism în majoritatea dintre ele;
  • maltezul Gianluca are o piesă cu un mare potențial de hit;
  • Aliona Moon se prezintă impecabil, cântă minutat și, atenție, piesa ei este în limba română;
  • Cascada intră în concurs cu “Glorious”, o copie fidelă a ultimului single “Don’t You Worry Child” al trio-ului Swedish House Mafia;
  • până și ungurii cântă “Kedvesem” în limba lor;
  • Spania – piesă de telenovelă.

Restul pieselor din concurs mă lasă rece.

Ca de obicei, diseară ne dăm cu părerea pe Twitter cu hashtag-ul #EurovisionRO.

1 comentariu la “Finala Eurovision 2013 – favoritele mele”

  1. Catalin 20 Mai 2013 at 02:01 Permalink

    Faina mi s-a parut si melodia lui Bonnie Tyler sau cea a celor de la Cascade, chit ca era un dance care nu prea prinde la astfel de concursuri. Ma rog, era de asteptat ca Cezar n-o sa faca nimic si ca o sa se impuna o tara cu potenta financiara, asta ca sa fim siguri ca editia de la anul o sa fie una reusita.


Lasa un comentariu