Firma primăriei zice că doar pe 1% din asfaltările la pungă s-au produs degradări

Joi, 28 Februarie 2019 | Bacau, Initiative personale | 1 comentariu

Nu știu cum măsoară firma primăriei, Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacău, suprafețele carosabile abia reparate pe care “s-au produs degradări”, dar 1% este un procent care face să râdă pe oricine care locuiește și se mișcă prin oraș, așa cum societatea arată în documentul pe care mi l-a transmis zilele trecute.

Astăzi, ca urmare a interpelării mele de la ședința ordinară trecută, directorul Zaharia a venit în plenul Consiliului Local Bacău să explice de ce plombările asfaltice executate toamna trecută au rezistat de parcă acolo ar fi fost pusă gumă de mestecat. Știu că termenul nu e deloc academic, dar comparația este inspirată din mesajele pe care le primesc de la voi, dumneavoastră, cetățenii orașului.

Răspunsul? Mixtura la rece (adică asfaltul la pungă) sunt reparații excepționale și nu rezistă, de obicei, mai mult de câteva luni, aceasta fiind de fapt o măsură temporară până la redeschiderea stațiilor de asfalt cald.

În altă ordine de idei, l-am întrebat pe directorul SSPM care este stadiul preluării domeniului public astfel încât firma primăriei să intervină rapid ca urmare a problemelor sesizate de cetățeni, așa cum administrația PSD-ALDE-PMP a tot insistat că se va întâmpla dacă acest domeniu public (străzi, parcuri, cimitire, parcări, spații publicitare) va ajunge în administrarea SSPM. Cică mai durează, fiind o operațiune migăloasă.

Oricum, sper ca prezența reprezentanților SSPM în Consiliul Local să devină normă întrucât au pe mână administrarea întregului domeniu public al orașului, iar transparența și darea de seamă față de reprezentanții aleși ai orașului și în special față de plătitorii de taxe și impozite trebuie să domine activitatea firmei primăriei.

Bine că n-au spus ceva de vreo marjă de eroare proromânească, nu de alta, dar ajungeam la minus, cu asfalt plutitor în preajma plombelor reparate de SSPM. :)

mic small

1 comentariu la “Firma primăriei zice că doar pe 1% din asfaltările la pungă s-au produs degradări”

  1. Blidar Mihai 29 Martie 2019 at 17:54 Permalink

    Plombe si iar plombe, de asfaltat sau autostrazi nicaieri. Drumurile judetene sunt jalnice pe alocuri.


Lasa un comentariu